Preminuo dečak čiji je otac štrajkovao glađu tražeći da dobije eksperimentalni lek protiv bolova

Preminuo je dvogodišnji dečak Lav Popović, koji je bolovao od leukemije i već dva meseca se borio za život na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Novom Sadu.
Preminuo dečak čiji je otac štrajkovao glađu tražeći da dobije eksperimentalni lek protiv bolova
Foto: 021.rs
Priča o malom Lavu privukla je pažnju javnosti nakon što je njegov otac Nemanja Popović počeo štrajk glađu ispred Ministarstva zdravlja.
 
Štrajk je počeo jer, kako je tvrdio, njegovom sinu nije bilo dopušteno da prima eksperimentalnu terapiju kanabioidima bez THC-a, koja bi mu ublažila bolove.
 
Dečakov otac je ranije za N1 naveo da bi terapija pomogla detetu i olakšala mu bolest, ali da lekari nisu pristajali na primenjivanje terapije ukoliko lek nije registrovan u Srbiji.
 
Lav je umro u danu kada se očekivao sporazum između ministra zdravlja Severne Makedonije sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, koji bi omogućio da taj lek stigne u našu zemlju i da bude zvanično registrovan, piše nova.rs.
  • Kathy

    19.08.2021 16:05
    Dečak
    Svaki lekar je obavezan pomoci nekom ko ima jake bolove da mu ih ublazi. Ima mnogo raznih drugih lekova koji pomazu protiv bolova a koji se koriste u drzavi
  • G pen

    19.08.2021 15:59
    Sta lupate, koji lekar se vukao po sudovima sem vestacenja (zbog naplate istog). Ti su zasticeni kao mitrovicev sin.
  • @pc

    17.08.2021 21:03
    Da, i uzgred, ljudi koji su na ovaj nacin spremni da povlace po novinama lekare sto nisu radili protiv zakona, da jesu, prvi bi ovi bili da im opale tuzbu za lecenje neregistrovanim lekom kad bi ishod bio los (a bio bi).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.