Gradonačelnik se oprostio od Jaroslava Papa: "Ostali smo bez čoveka oštrog oka i toplog srca"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oprostio se od istaknutog novosadskog fotografa Jaroslava Papa, koji je preminuo u ponedeljak, u 65. godini.
Gradonačelnik se oprostio od Jaroslava Papa: "Ostali smo bez čoveka oštrog oka i toplog srca"
Foto: 021.rs
Pap je preminuo u lovištu "Kazuk", u prirodi, gde je najviše voleo da fotografiše. 
 
Gradonačelnik Novog Sada poručio je da smo ostali bez velikog Jaroslava Papa, "tog divnog, nagrađivanog foto-reportera, oštrog oka i toplog srca, koji je iznenada preminuo radeći ono što je najviše voleo".
 
"Svaki kadar s njegovih fotografija disao je posebnom emocijom, koju sam usvajao na prvi pogled i koja mi je vedrila svaki dan. Naš Novi Sad otkrivao mu se u svom neobičnom ruhu, stvorenom od Majke Prirode, a on je te trenutke beležio i nesebično ih delio sa svima nama. Od Jaroslava sam mnogo naučio o fotografiji, on je bio blag i veliki čovek kakav se jednom rađa. Tebe, moj Jaroslave, više nema, ali tvoje fotografije i osećaj u duši koji pokreću živeće večno. Počivaj u miru", napisao je gradonačelnik Vučević.
 
Pap je fotografijom profesionalno počeo da se bavi 1984. godine, u redakciji "Dnevnika", gde je prošao put od foto-reportara-pripravnika do urednika fotografije, od 2013. godine radio je kao foto-reporter i urednik fotografije u Tanjugu, a od 2018. i u Radio-televiziji Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti