FOTO Barijere u saobraćaju u Novom Sadu: Šta kad kiosk blokira biciklističku stazu?

Prepreke na saobraćajnim površinama nisu retke bez obzira na to da li ste pešak, vozač ili biciklista, ali samo jedna takva distrakcija može da napravi mnogo štete.
FOTO Barijere u saobraćaju u Novom Sadu: Šta kad kiosk blokira biciklističku stazu?
Foto: 021.rs
Nepropisno parkiranje, vožnja neprilagođenom brzinom, neobeležena vozila, ali i fizičke barijere česte su na ulicama, a na ovakve primere nailaze i biciklisti, kojih je u Novom Sadu oko 40.000.
 
Primer je reklamni pano koji se nalazi na Futoškom putu. Ovaj reklamni pano nije direktno postavljen na stazi, ali obimom ulazi u stazu na način koji može da ometa bicikliste u vožnji. 
 
 
Na pitanje 021.rs da li je ovaj pano postavljen u skladu sa važećim aktima i da li je za isti postojala izdata dozvola, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode da je tabla u međuvremenu - uklonjena. Razlog je, kažu u inspekciji, činjenica da je za nju istekla dozvola.
 
 
Ipak, ovakav reklamni pano dobio je prethodno odobrenje inspekcije da bude postavljen na takav način i na toj lokaciji.
 
Još jedan primer moguće opasne situacije na stazama je položaj velikog broja kioska po Novom Sadu. I dok kiosk nije postavljen direktno na stazu, čitava staza blokira se otvaranjem vrata ili "krila" kioska i situacija postaje još opasnija kad vrata ili krila ostaju otvorena, kao što je primer zabeležen u Narodnog fronta.
 
 
Na pitanje 021.rs da li inspektori prilikom izdavanja odobrenja za postavljanje kioska obraćaju pažnju na ovakve situacije, inspekcijska ekipa je izašla na teren i razgovarala sa zaposlenima.
 
"Pritom je istom skrenuta pažnja da u budućnosti povede računa o vratima kioska, da sve vreme drži zatvorena vrata, a sve u cilju sprečavanja nastajanja opasnih situacija po vozače bicikala koji se uredno kreću po biciklističkoj stazi. Takođe smo izvršili obilazak predmetne lokacije te je ustanovljeno da su vrata kioska zatvorena", poručuju u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove za 021.rs.
 
 
Građani koji uoče fizičke barijere i potencijalno opasne situacije na saobraćajnicama, bez obzira na to o kakvoj saobraćajnoj površini je reč, problem treba da prijave gradskoj inspekciji, a mogu da informišu i saobraćajnu policiju.
  • Vlada

    20.08.2021 12:30
    Radio 021 bi trebalo da se pozabavi kočićima koji su pozabadani širom Limanskog parka: namena im je nepoznata, a bez obzira na nju ne bi smeli tako da stoje danima, pošto se jedva vide i po danu, a kamoli uveče. Već ima povređenih, kako među pešacima, tako i među biciklistima i psima.
  • Igor Pluznikov

    20.08.2021 07:34
    Киоск
    Та врата киоска у народног фронта су затворена само кад киоск не ради !!!
  • Luk

    20.08.2021 07:29
    Novinari i direktno i indirektno mogu da naprave čudo. Svaka čast Gorici! Ne znam za reklamni pano, ali ona trafika onako stoji godinama. Nad se da će vrata u budućnosti ostati zatvorena. Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti