Broj pozitivnih u kovid ambulanti na Novom naselju stigao do 60 dnevno

U kovid ambulanti na Novom naselju nastavljeno je povećanje broja dolazaka pacijenta, a broj pozitivnih ove nedelje skoro je stigao do 60 dnevno, saznaje 021.rs.
Broj pozitivnih u kovid ambulanti na Novom naselju stigao do 60 dnevno
Foto: 021.rs
U Domu zdravlja "Novi Sad" kažu za 021.rs da je u utorak pregledano 217 pacijenata od kojih je 56 bilo pozitivno, a u ponedeljak je od 167 pregleda 57 osoba bilo kovid pozitivno na antigenskom testu. 
 
Glavni tehničar Doma zdravlja Nenad Vukas objašnjava da imaju rast broja pacijenata od početka meseca, a poslednjih dana se na preglede javi od 10 do 15 novih, među kojima ima i više pozitivnih. Podaci govore da je prošle nedelje bilo do oko 40 pozitivnih dnevno, a u nedelji pre toga oko 30, te da je evidentan rast. 
 
Kako su već potvrdili u toj zdrastvenoj ustanovi, među pozitivnim pacijentima preovlađuju građani koji su se vratili sa letovanja u Grčkoj, Turskoj, Crnoj Gori ili su bili na nekom od masovnih okupljanja. Teži slučajevi su pretežno nevakcinisani, dok osobe koje su vakcinisane imaju blagu sliku ili nemaju nikakve simptome i uglavnom se ispostavi da su pozitivni jer se testiraju kao kontakti nekog zaraženog.
 
Kovid Ambulanta na Novom naselju radi svaki dan od 7 do 20 časova i za sada Dom zdravlja ne planira da produži radno vreme, ali ako bude gužvi, to je jedna od opcija. 
 
Deca za koju se sumnja da su zaražena koronom, prvo idu na pregled kod svog pedijatra, koji će ih nakon toga, ako je potrebno upututi na kovid ambulantu na Novom naselju.
  • Pera

    19.08.2021 07:26
    Bilo bi i vise, ali ne stignu svi na pregled.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti