VIDEO: Kako da se pravilno vozaš bajsom?

Mnogi Novosađani i Novosađanke, kao i njihovi mališani, voze bicikle.
Međutim, to ne znači da ga baš svi pravilno voze.
 
Jasna iz Novosadske biciklističke inicijative objasnila je koliko treba da imamo godina da bismo smeli da vozimo po kolovozu, kako ćemo dati "žmigavac" i kako se skreće i još nekoliko važnih lekcija koje su sastavni deo naše četvrte epizode.
 
 
Zajednički projekat kompanije Mercator-S kroz brend IDEA i Novosadske biciklističke inicijative nastao je sa idejom da se kroz niz aktivnosti unaprede uslovi i aktivnosti za biciklističku zajednicu u Novom Sadu. 
 
Kroz podršku projektu Biciklograd, kompanije Mercator-S i brend IDEA postali su partner Novosadske biciklističke inicijative, a kao najznačajniji projekat izdvajaju serijal edukativnih sadržaja "Bezbednost dece u saobraćaju".
 
Kroz deset kratkih, zabavnih i poučnih videa, Zoran Tegeltija, poznati novosadski umetnik i biciklista, zajedno sa novosadskim školarcima i volonterima Novosadske biciklističke inicijative, se voza kroz grad i rešava češte dileme sa kojima se suočavaju najmlađi učesnici saobraćaja.
 
Teme kojima se epizode bave su: kako se pravilno parkira bicikl, kako se postavlja sedište i kako se bira odgovarajuće sedište, kako se vozi uz brdo, a kako niz brdo, kako da izaberemo pravi bicikl, kako se uči vožnja, gde se vozi bicikl i mnoge druge teme.
  • Bojan

    23.08.2021 13:18
    @Hattori Hanzo

    To već ne spada pod pitanja pravopisa - pre će biti da je maloumnost, ili senilna demencija.
  • Hattori Hanzo

    22.08.2021 15:42
    Točak
    @komša
    @bojan, moj deda je bajs, biciklu, bicikl, biciklo ili bicikli, zvao točak..jel to pravilno lingvisti. Čisto da znam da li sam rastao u velikom neznanju..
  • комша

    21.08.2021 14:28
    Termin
    Nije problem zvati ga bajs ili već kako god hoćete da im tepate.
    Mnogi ljudi (nažalost) umesto bicikl kažu bickli ili bicikla. To je sve.
    Pozz
    ///
    Зато што је то страна реч која се завршава на КЛ, а у нашем језику не постоји таква реч па је логично да се додаје самогласник како би се лакше изговорило.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti