Stanari Petrovaradina nastavljaju protest: "Pravda za Ninu" od 10 časova ispred suda

Nastavak protesta "Pravda za Ninu" održava se danas od 10 časova ispred Novosadskog suda.
Stanari Petrovaradina nastavljaju protest: "Pravda za Ninu" od 10 časova ispred suda
Foto: 021.rs
Porodica i prijatelji će se okupiti ispred novosadske palate pravde kako bi izrazili protest dosadašnjim pravosudnim postupkom koji se vodi povodom pogibije Nine Rađenović (21), koja je nastradala 6. juna u saobraćajnoj nesreći u Petrovaradinu.
 
Osnovni zahtev protesta je da se odredi pritvor osumnjičenom P. K. (21) iz Sremskih Karlovaca, a protestanti traže i da se ispita rad policije, tužialštva i suda jer sumnjaju da je bilo više propusta u dosadašnjem postupku.
 
Okupljanje ispred suda sledi nakon što su protesti radikalizovani blokadama Petrovaradina u petak i subotu veče, kada su satima bile zatvorene Preradovićeva i ulica Račkog. Ovo blokade i protest ispred suda su reakcija na odluku Suda da u petak ne odredi pritvor osumnjičenom što je bio i zahtev tužilaštva zbog mogućnosti uticaja na svedoke.
 
Sud je saopštio "da ne stoji predlog tužilaštva za određivanje pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoka, s obzirom na to da osumnjičeni nije zadržan od strane organa gonjenja neposredno nakon saobraćajne nezgode, kao ni nakon saslušanja u tužilaštvu, te da se sve vreme nalazi na slobodi".
 
Podsetimo da je Nina Rađenović nastradala 6. juna oko 21 čas, kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada.
 
Policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P. R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 
 
Protesti "Pravda za Ninu" su počeli krajem jula sa zahtevom da se pritvori P. K. i porodica je saopštila da ni posle gotovo dva meseca od nesreće osumnjičeni nije saslušan zbog godišnjih odmora prvo tužioca, a potom svog advokata. Ubrzo posle početka protesta osumnjičeni je saslušan u tužilaštvu i do prošlog petka se čekalo na odluku o predlogu za pritvor.
  • Stanar Petrovaradina

    23.08.2021 19:13
    ???
    Pa sta je sad bilo, zasto nisu pokusali da blokiraju ulaz u Sud? Ovamo maltretiraju komsije po Petrovaradinu i traze podrsku, a ispred suda kampuju ispod drveta.
  • ????

    23.08.2021 10:05
    Ljudi pogledaje na Streetview-u ispred svake radnje kod zgrada gde se dogodila nesreca postoji utaban put preko travnjaka direktno na ullicu.
    Samo je bilo pitanje kad ce neko da naleti.

    Vozeci bicikl 20-30 km /h tuda sam dva puta u pet godina kidao sajlu od siline kocenja, jer se odozgo, ispred radnji, samo steturaju na ulicu bez gledanja.

    I drugo.
    U medijima imamo sto izjava roditelja i prijatelja nesrecne devojke, na sve moguce nacine pokusaj pritiska na javnost da se stanje na njihovu stranu i ni jednu rec od strane nesretnog vozaca, nisam siguran ko je tu za pritvor.
  • Vox populi

    23.08.2021 10:00
    @JTo

    Da li vi to pričate o savesti kao adekvatoj kazni ? Njemu je uništen život ? A šta je onda sa žrtvom, da nije možda dobila što je zaslužila ?
    Za vozača ne znam, ali vi savest očigledno nemate, zapravo zvučite kao SNS spin doktor.
    Prava poenta nije u kazni, koliko je u očigledno potpuno nefunkcionalnom pravosudnom sistemu u državi. Sve od uviđaja policije do postupka sudstva pokazuje elementarnu nestručnost, neodgovornost i nefunkcionisanje sistema. To je pravi problem, a ne da li je počinioc pritvoren.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.