U Karlovcima se gomila smeće, kamion u kvaru, nabavka suspendovana, pomaže novosadska "Čistoća"

Karlovčani se već danima žale da im javno preduzeće ne odnosi smeće, a gomilaju se i divlje deponije.
U Karlovcima se gomila smeće, kamion u kvaru, nabavka suspendovana, pomaže novosadska "Čistoća"
Foto: 021 (M. Stanković)
Kako javljaju građani Sremskih Karlovaca, u subotu je došao kamion novosadskog javnog preduzeća "Čistoća" umesto kamiona karlovačkog "Belila" koje je inače zaduženo za ove poslove.
 
Iz JKP "Čistoća" za 021.rs kažu da su kamion autosmećar ustupili na molbu kolega iz preduzeća JKP "Belilo", zbog kvara na njihovom vozilu.
 
"Ustupljen je kamion za utovar komunalnog otpada. Najavljeno je da će kvar na kamionu 'Belila' uskoro biti otklonjen", poručuju iz "Čistoće".
 
Uz kamion, za poslove odvoženja komunalnog otpada ustupljen je i vozač, dok na utovaru rade radnici "Belila".
 
Iz "Čistoće" poručuju da nije prvi put da pomažu okolnim opštinama u prevazilaženju sličnih problema.
 
"Isto smo u prethodnom periodu činili i opštinama Temerin i Bački Petrovac", napominju.
 
Nije novost da i "Čistoća" ima probleme sa radnom snagom, te da je ove godine sklopljen ugovor sa grupom od tri firme za zapošljavanje radnika na selekciji otpada i terenskim aktivnostima. I sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primetio je da postoji problem sa odnošenjem smeća u Novom Sadu, a bilo je reči i o smenama u preduzeću zbog neredovnog odnošenja smeća.
 
Situacija sa odnošenjem smeća u Sremskim Karlovcima je, ipak, daleko teža nego u Novom Sadu. Već godinama unazad JKP "Belilo" pokušava da nabavi novi autosmećar, dok opština daje, pa oduzima subvencije za ovu nabavku, u zavisnosti od drugih investicija koje usput iskrsnu.
 
Od 2019. godine u izveštaju o poslovanju preduzeća "Belilo" ističe se da bi, ukoliko se uskoro ne nabavi novi kamion, "ceo segment angažovanja preduzeća bio doveden u pitanje".
 
Kada je "Belilo" napokon uspelo da raspiše nabavku za kamion autosmećar, u aprilu ove godine, a ponuđačima dalo rok do danas, 24. avgusta, da dostave ponude, tender je suspendovan, zbog žalbe jednog od ponuđača.
  • Горан

    26.08.2021 13:17
    Питање
    ...да неће можда сада циглана улетети као херој или је то ипак превелика корупциона цифра за загађење Карловаца?
  • Karlovčanka

    25.08.2021 20:31
    Kupite kamion automatik!
  • Smesko

    25.08.2021 08:20
    NS Cistoca nema ni ljude ni mehanizaciju tj ima ali su kod gazde na privatnom imanju put ceneja i stapara a ovo neispravno je ostavljeno novosadjanima u amanet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti