Proširen kapacitet kovid ambulante na Novom naselju

Kovid ambulanta na Novom naselju od utorka je proširena kako bi se ubrzali pregledi osoba obolelih od korona virusa, potvrđeno je za 021.rs u Domu zdravlja "Novi Sad".
Proširen kapacitet kovid ambulante na Novom naselju
Foto: 021.rs
Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat kaže za 021.rs da ambulanta sada ima više ordinacija za prijem pacijenata, kako onih koji dolaze na prvi pregled, tako i onih koji dolaze na kontrole. Dodaje i da deo objekta nastavlja da radi sa redovnim pacijentima.
 
"Ulazi se sa zadnje strane objekta, sve je obeleženo, kao što je bilo i prošle godine. U skladu sa aktuelnom situacijom smo proširili kapacitete, a ostatak objekta radi redovno", navodi Bojat.
 
Poslednjih dana u novosadskom domu zdravlja se dnevno pregleda više od 200 osoba, od čega pozitivno bude između 60 i 70 njih.
 
U ovoj zdravstvenoj ustanovi poručuju za 021.rs da se nastavlja i vakcinacija građana, kako sa prve dve doze, tako i sa trećom "buster" dozom. Građani mogu da se jave u ambulantu na Novom naselju, a pored objekta je parkiran i vakcinalni bus. 
 
Vakcinacija se obavlja i u TC "Promenada", dok će od naredne nedelje biti otvoreni i dodatni punktovi, a jedan će se nalaziti u centru grada. 
 
Obe doze vakcine protiv korona virusa primilo je više od 200.000 građana, dok je trećom dozom vakcinisano 4.437 Novosađana.
  • Miki

    26.08.2021 10:37
    vakcinalni punkt
    Samo nenormalan može da postavi ulaz za kovid pacijente pored ulaza za vakcinaciju. Udaljenost je 4-5 metara i kao ograđen je onom trakom kao na gradilištu . Dosta puta se desi da neko ko je zaražen uđe gde se vakcinišu ljudi .U domu zdravlja na N.N. vrata do vrata su laboratorija za "zdrave" i vrata za rendgen za kovid pacijente...lud zbunjenog . Strašno
  • Hm

    25.08.2021 22:47
    Pa odvija se na NN vakcinacija kada Sajam pravi Poljoprivredni Sajam a grad ne daje drugu lokaciju,gde bi se vakcinisali na livadi ??
  • VA

    25.08.2021 19:25
    Ovo je bruka i sramota,kovid ambulanta i pnkt za vakcinaciju jedno pored drugog.Ko vodi ovaj grad i odakle dodje .eba ga ti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti