Grad Novi Sad pokrenuo akciju ozelenjavanja namenjenu stambenim zajednicama, prijave od 1. septembra

Grad Novi Sad pokreće akciju "Pretvorimo kvart u park za zeleni Novi Sad" namenjenu stambenim zajednicama.
Grad Novi Sad pokrenuo akciju ozelenjavanja namenjenu stambenim zajednicama, prijave od 1. septembra
Foto: 021.rs
Naime, Gradska uprava za zaštitu životne sredine je, u okviru Programa korišćenja sredstva budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, predvidela 10.400.000 dinara za očuvanje i unapređenje zelenila malih urbanih celina, a u cilju povećanja zelenih površina na teritoriji Grada i podsticanja građana da svoje slobodno vreme posvete aktivnom boravku u zelenom okruženju tokom cele godine.
 
U okviru sada pokrenute akcije inicijativu za uređenje zelenila na javnim površinama podnose stambene zajednice preko svojih organa ili profesionalnih upravnika kome su povereni poslovi upravljanja.
 
Prijave se podnose od 1. do 30. septembra preko e-maila-a: office.zivotnasredina@uprava.novisad.rs.
 
Prijava za uređenje zelenila na javnim površinama na teritoriji Grada Novog Sada se može preuzeti na internet stranici Gradske uprave za zaštitu životne sredine – www.environovisad.rs .
 
Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u saradnji sa stručnim timom imenovanim u Radnoj grupi za održivi razvoj Grada Novog Sada i Gradsko zelenilo, nakon pregleda i razmatranja prispelih prijava, pregleda stanja prijavljenih površina na predloženim lokacijama i vrste predloženih radova, a u skladu sa raspoloživim sredstvima, odabrati lokacije na kojima će se sprovesti akcija očuvanja, unapređenja i podizanja zelenila.
 
Prednost u odabiru lokacija za očuvanje, unapređenje i podizanja zelenila će imati delovi grada koji imaju manje površina pod zelenilom i površine koje su devastirane.
  • Rodjo

    26.08.2021 19:47
    Bolje
    da pokosite travuljinu po perifernim MZ , kao fol sad neka akcija toboz da se radi nesto, po kvartovima koji su vec redovno pokoseni , jer se nalaze u gradu , za "ONE" s druge strane mosta (dtd) neka kose sami, a niste poodavno manje kosili zbog vremenskih ne-prilika, ali ste pare uzeli sigurno....licemerno
  • Jako

    26.08.2021 10:24
    Licemerno
  • Nimbus

    26.08.2021 08:52
    @Lošmi
    "Novu Detelinaru, Grbavicu i ...."
    Podbara ih opasno stize, a Telep i Petrovaradin se zavukavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti