VIDEO: Gde je mesto biciklistima u gradu?

Gde je mesto biciklistima u gradu, kuda je bezbedno da se vozi i kako je najbezbednije da učestvujete u saobraćaju na dva točka?
VIDEO: Gde je mesto biciklistima u gradu?
Foto: 021.rs
To su neka od pitanja iz "Biciklograda" na koje Zozon sa drugarima i drugaricama traži odgovore.
 
Stvari objašnjava Jasna iz Novosadske biciklističke inicijative.
 
 
Zajednički projekat kompanije Mercator-S kroz brend IDEA i Novosadske biciklističke inicijative nastao je sa idejom da se kroz niz aktivnosti unaprede uslovi i aktivnosti za biciklističku zajednicu u Novom Sadu. 
 
Kroz podršku projektu Biciklograd, kompanije Mercator-S i brend IDEA postali su partner Novosadske biciklističke inicijative, a kao najznačajniji projekat izdvajaju serijal edukativnih sadržaja "Bezbednost dece u saobraćaju".
 
Kroz deset kratkih, zabavnih i poučnih videa, Zoran Tegeltija, poznati novosadski umetnik i biciklista, zajedno sa novosadskim školarcima i volonterima Novosadske biciklističke inicijative, se voza kroz grad i rešava češte dileme sa kojima se suočavaju najmlađi učesnici saobraćaja.
 
Teme kojima se epizode bave su: kako se pravilno parkira bicikl, kako se postavlja sedište i kako se bira odgovarajuće sedište, kako se vozi uz brdo, a kako niz brdo, kako da izaberemo pravi bicikl, kako se uči vožnja, gde se vozi bicikl i mnoge druge teme.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti