021 saznaje: Minaqua zainteresovana za Fabriku vode u Zrenjaninu

Kompanija Minaqua zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin, koja se po odluci Erste banke prodaje radi namirenja dugova, saznaje 021.rs.
Novosadska kompanija je jedan od lidera u proizvodnji i prodaji mineralne vode u Srbiji, te u Minaqua-i smatraju da bi u kratkom periodu mogli da rekonstruišu pogon za predtretman i preradu vode. To bi Zrenjanincima omogućilo da imaju čistu i pijaću vodu, što nije slučaj već 17 godina.
 
Ideja Minaqua-e jeste da Fabrika vode bude zajedničko preduzeće Grada Zrenjanina i novosadske kompanije, te se ne bi ticala vlasništva Javnog preduzeća Vodovod. Ubacivalo bi u sistem oko 300 litara ispravne vode za piće po sekundi.
 
Namera širenja kompanije Minaqua na Zrenjanin podudara se njihovim već započetim projektima. U Zrenjaninu će 8. oktobra ove godine biti otvoren spa i welness centar Aqua Fit, gde će, kako poručuju u kompaniji, "građanima biti omogućeno da u mineralnoj vodi, bogatoj jodom, sa izvora u Novom Sadu, uživaju u čarima plivanja, aquaerobika, blagodetima saune i parnog kupatila".
 
"U okviru ovog projekta urađeno je pilot postrojenje za preradu zrenjaninske vode i ona će se koristiti kao sanitarna voda i voda za tuširanje. Rezultati pilot postrojenja ohrabruju", poručuju u kompaniji Minaqua.
 
Sredinom avgusta objavljeno je da je Erste banka, kao glavni kreditor postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, pokrenula založno pravo nad Fabrikom vode zbog neizmirivanja duga. Tom prilikom je i najavljeno da banka planira da dospelo potraživanje od Fabrike vode namiri njenom prodajom. 
 
"Kako bismo zaštitili svoju investiciju, na kraju smo morali da, u skladu sa Zakonom o založnom pravu nad pokretnim stvarima i pravima upisanim u registar, otpočnemo postupak namirenja dužnika Fabrike vode Zrenjanin, o čemu je poslat i zvaničan dopis 20. jula 2021. godine. Dospelo potraživanje, želimo da namirimo prodajom fabrike kao celine, poštujući važeće propise koji definišu naplatu dospelih potraživanja. I tokom sprovođenja ovog postupka, nadamo se da će se pojaviti kupac koji će fabriku pokrenuti i omogućiti isporuku hemijski i bakteriološki ispravne vode svim Zrenjanincima", naveli su u Erste banci, preneo je Danas.
 
Između Fabrike vode Zrenjanin i tamošnjih vlasti već duže vreme traju nesporazumi.
  • PurgerNs

    26.08.2021 16:39
    Čudo jedno
    Grad i država su nemoćni a privatnik svemoguć
  • Aleksa

    26.08.2021 12:58
    Voda
    znači zrenjanin će konačno imati vodu, ali gaziranu izgleda :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti