Uskoro vakcinalni punktovi na Detelinari, Slanoj bari, u centru grada i Veterniku

Broj građana zaraženih korona virusom u Novom Sadu raste, a povećava se i broj obavljenih pregleda u kovid ambulanti na Novom naselju.
Uskoro vakcinalni punktovi na Detelinari, Slanoj bari, u centru grada i Veterniku
Foto: 021.rs
Direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat za 021.rs navodi da su u četvrtak imali 228 prvih pregleda i da je 85 osoba bilo pozitivno na brzom antigenskom testu, dok se za još nekoliko osoba čekaju rezultati PCR testa. 
 
Dom zdravlja na Novom naselju i dalje radi samo dnevne smene od sedam do 20 časova. Pacijente prima sedam ekipa, a deca prvo idu kod svog izabranog pedijatra u lokalnu ambulantu, pre dolaska na Novo naselje. 
 
Nastavlja se i vakcinacija, a Bojat očekuje da se kroz nekoliko dana otvori novi vakcinalni punkt u Mesnoj zajednici "Jugovićevo", u Tarasa Ševčenka 1. Osim ovog, planirano je da se punktovi otvore i u centru grada, u Sportskom centru "Slana bara" i u Veterniku. 
 
Ovi punktovi bi trebalo da rade samo radnim danima, a Dom zdravlja će najaviti njihovo otvaranje za građane. 
 
U međuvremenu, vakcinacija je i dalje moguća u ambulanti na Novom naselju, Tržnom centru "Promenada", te u vakcinalnom busu koji se uglavnom nalazi na Novom naselju ili kod TC "Big". 
 
Poslednjih dana se ponovo povećava broj građana koji se odlučuju na vakcinaciju, a među njima su i deca od 12 do 15 godina. 
 
U Novom Sadu je za skoro devet meseci vakcinacije dato 370.000 doza. Dve doze vakcine primilo je gotovo 175.000 građana, a treću njih 6.000. 
  • Haha

    28.08.2021 02:03
    Nema smisla
    Zidaju se i reniviraju vsc postojeci objekti. A u scakom delu grada fali punkt....
  • Brunova mama

    27.08.2021 16:28
    Šta će vakcinalni autobus na Novom naselju, kada tamo radi Covid ambulanta u kojoj se obavlja i vakcinacija?
  • samo kažem

    27.08.2021 12:04
    U Moderni u Japanu juče vest ga su pronašli “neke čestice”.
    A,ovi vakcinišu…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti