Još 10 dana do početka drugog upisnog roka za Visoku tehničku školu: Slobodna i budžetska mesta

Drugi upisni rok na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu počinje 6. i traje do 17. septembra, a na nekim studijskim programima ostalo je još i budžetskih i samofinansirajućih mesta.
Maturanti trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola na raspolaganju imaju slobodna mesta (budžetska i samofinansirajuća) na nekoliko studijskih programa, što je detaljnije objavljeno u Konkursu za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija - drugi upisni rok u školskoj 2021/2022. godini.
 
Budućim brucošima je dostupno 143 mesta, od čega sedam za upis na teret budžeta i 136 za samofinansirajuće studente. 
 
Prijemni ispiti održaće se 18. septembra, a detaljnije informacije o upisu i besplatnoj pripremnoj nastavi mogu se pronaći na sajtu škole www.vtsns.edu.rs. 
 
U prvom upisnom roku, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu studenti su imali izbor od deset studijskih programa na osnovnim i dva master studijska programa, a tada je upisano čak 300 studenata.
 
Preostalih slobodnih mesta ima na sledećim studijskim programima:
 
- Zaštita od katastrofalnih događaja i požara
- Zaštita životne sredine
- Zaštita na radu
- Elektrotehnika
- Informacione tehnologije
- Drumski saobraćaj
- Dizajn industrijskih proizvoda 
 
Škola nudi besplatnu pripremnu nastavu za sve zainteresovane kandidate, a materijali i rešenja zadataka, kao i raspored nastave mogu se preuzeti sa sajta škole, navode iz Visoke tehničke škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti