Šta donosi ponedeljak Novom Sadu... i kako da izbegnete "bluz ponedeljka"

Pred nama je ponedeljak. Biće radno, ali vratiće nam se sunce.
Šta donosi ponedeljak Novom Sadu... i kako da izbegnete "bluz ponedeljka"
Foto: 021.rs
Postoji ona izreka da je bluz kad se dobar čovek oseća loše. I pošto je tako, onda kada je nešto teško, Ameri na to samo nakaleme "bluz" i ponude vam instant rešenja. I onda imate "nedeljni bluz", "postpraznični bluz" i, naravno, "bluz ponedeljka". 
 
Ukratko, ako se ponedeljkom susrećete sa elementima umora, beznadežnosti, depresije i sa tim da vam posao nije prijatan, onda imate posla sa "bluzom". Ili vam je jednostavno potreban godišnji. Saveti koji se daju jesu da treba da identifikujete problem, ali i da se za ponedeljak pripremite u petak - odnosno da probate u petak da ostavite što manje nezavršenih stvari. 
 
Takođe, napravite listu stvari koje vas očekuju u nedelji pred vama, a koje vas uzbuđuju, isključite se tokom vikenda, izbegavajte mejlove i poruke u vezi sa poslom, odvojite vreme samo za sebe. Naspavajte se i, kako piše Forbs, "obucite se za uspeh", budite poztivni, učinite nekoga srećnim i jedna jako važna stvar - probajte da napravite raspored za ponedeljak koji će imati što manje obaveza. Kao i na fudbalu, ako se ne zagrejete, u nekom momentu će vas koleno zaboleti - neka ponedeljak bude zagrevanje.
 
I imajte plan za vreme posle posla. "Razrađene" ideje kako da prebrodite ponedeljak možete da pročitate na OVOM LINKU, a mi idemo na naše standardne stvari.
 
Vreme
 
RHMZ najavljuje da nas u ponedeljak očekuju maksimalna 22 stepena Celzijusa. Minimalna temperatura biće 11 stepeni.
 
Meteorolozi nam i pokazuju sunce sa kojim oblačkom, što znači da će biti pretežno sunčano. Izgleda da nam se jesen najavljuje i poručuje da polako vadimo iz ormana odeću sa dugim rukavima.
 
Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike za hronično obolele osobe. Astmatičari i srčani bolesnici mogu osetiti izvesne tegobe tokom dana. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.
 
Treba znati i...
 
Ako idete sa Detelinare na posao ili nekim slučajem odlazite na Detoš, treba da znate da se od ponedeljka menja trasa autobuske linije broj 3. "Trojka" će od Detelinare ići raksrsnicom Ulice Braće Jovandić i Bulevara kralja Petra I, potom pravo bulevarom, desno u Kisačku ulicu, pa opet desno u Jovana Subotića, odakle će nastavljati redovnom trasom.
 
Standardno, neće biti struje u nekim delovima grada. Bez struje će biti delovi Šekspirove, Narodnog fronta, Bulevara cara Lazara, Branka Ćopića, kao i pojedine ulice u Futogu i Kaću. Detaljnije na OVOM LINKU.
 
Ako se odlučite da malo prošetate Fruškom gorom, treba da znate da će Centar za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici od ponedeljka držati obuku za polaznike u rejonu nacionalnog parka i da će koristiti vatreno oružje s manevarskom municijom. Obuka će biti na području Brankovca i Crvenog čota.
 
Gde ići?
 
Izložba 23. Međunarodnog festivala multimedijalni umetnosti - IMAF, biće otvorena u 19 časova u Galeriji SULUV, na Bulevaru Mihajla Pupina 9. 
 
Pozorišna predstava "Ovde niko nikoga ne sluša" igraće se u KC Lab, u 19 časova, a ulaz je besplatan.
 
Ukoliko vam je do filma, "Lift za gubilište" puštaće se u Zenitu, sa početkom u 20 sati.
 
Ako vam se veče, ipak, provodi kod kuće, onda je naša preporuka animirana serija "Midnight gospel", koja otvara brojne teme o čoveku.
  • Stojan

    31.08.2021 18:19
    NS
    Obozavam NS
  • Omg

    29.08.2021 21:44
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti