Za pokrivanje bazena na Sajmištu 155,8 miliona, uskoro počinju radovi

Završen je izbor izvođača radova na postavljanju balon hale nad bazenom na Sajmištu, čime će se omogućiti da ovaj sportski objekat radi tokom čitave godine.
Za pokrivanje bazena na Sajmištu 155,8 miliona, uskoro počinju radovi
Foto: 021.rs
Posao su dobile firme Alex E&C iz Beograda i Duol iz Brezovice, u Sloveniji. 
 
Vrednost radova je 155,8 miliona dinara sa PDV-om, što je tek za nekoliko hiljada dinara manje od procenjene vrednosti. Navedene firme bile su i jedini ponuđači na tenderu. U odluci o dodeli posla se navodi da će slovenačka firma sagraditi balon halu, što je gotovo trećina vrednosti radova, a beogradsko preduzeće će obaviti ostatak poslova.
 
Hala će biti 59,7 metara dugačka, 28,8 metara široka, dok će ići devet metara u visinu. Postaviće se i 700 kvadratnih metara pločica za podlogu oko bazena. 
 
Radovi na bazenu na Sajmištu predviđaju rekonstrukciju i sanaciju dela postojećih objekata, garderobe i tehničkih prostorija. U planu su i radovi na vodovodnim, kanalizacionim, grejnim, elektro i gasnim instalacijama. U specifikaciji radova se vidi i da će na bazenu biti instaliran novi sistem za prečišćavanje vode, zatim sistem za kontrolu vode, kao i druga oprema za održavanje bazena. 
 
Rok za izvođenje radova na rekonstrukciji prostorija i natkrivanju otvorenog bazena na Sajmištu je 120 kalendarskih dana. 
 
Ideja o natkrivanju bazena na Sajmištu je postojala i ranije, ali nije bilo realizacije do ovog proleća kada je Gradska uprava zbog problema sa rekonstrukcijom zatvorenih bazena na Spensu odlučila da pokrije otvoreni bazen. 
 
Tokom marta je usvojen urbanistički plan, a potom je u budžetu obezbeđen i novac. 
 
Dodajmo i da ovo nisu jedini radovi na bazenima u gradu. Osim radova na popravkama neuspele rekonstrukcije zatvorenih bazena na Spensu, koja je dovela do toga da ovaj bazen ne radi 19 meseci, Novi Sad se bavi i izradom idejnog projekta zatvorenog bazena u Futogu, u toku je ponovni tender za izbor projektanta. 
 
Takođe Spens je pre nekoliko dana raspisao tender za sanaciju plaže otvorenog bazena sa tribina u vrednosti od 30 miliona dinara. 
  • Cia

    30.08.2021 23:11
    Ponovo laz
    Dragi i pomalo posteni gradonacelnik rekao da ce deca iz Novog Sada imati gde da plivaju na jesen?
    Rekao da ce se do jeseni uraditi bazen na Spensu? (Nisu ni grubi radovi uklanjanja suta gotovi a da ne pricam i kosuljici,hidroizolaciji,posnom grejanju,plocicama. )
    Balon na Sajmistu ce biti bacene pare i to ozbiljne pare sa kojima se mogao napraviti bazen na drugom mestu
  • Ninoslav

    30.08.2021 18:54
    Herceg Novi
    Skoro je u Herceg Novom pao krov bazena koji je gradila izvesna slovenačka firma. Da li postoji neka sličnost??!!
  • Djins

    30.08.2021 17:01
    Sramota
    Nista ne diraj!!! Kako je moguce da nas ovako kradu na nseto sto gradu ne treba? Otvoreni bazeni su odlicni i nista ne treba dirati. Napravite nove bazene, na Novom naselju iskopani i betonirani vec petnaest godina cekaju plocice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti