VIDEO: Uputstvo za ravničare - kako biciklom uzbrdo?

Novi Sad je u srcu ravnice, pa su brda i doline za naše bicikliste pravi izazov.
VIDEO: Uputstvo za ravničare - kako biciklom uzbrdo?
Foto: 021.rs (Promo)
Zbog toga je Zozon sa ekipom krenuo u jednu pravu brdsko-planinsku avanturu. 
 
Zbog čega je važno da znamo kako se koči, koja kočnica čemu služi i šta može da se desi ako zakočimo naglo, naučićemo u epozodi: Uz brdo, niz brdo.
 
 
Zajednički projekat kompanije Mercator-S kroz brend IDEA i Novosadske biciklističke inicijative nastao je sa idejom da se kroz niz aktivnosti unaprede uslovi i aktivnosti za biciklističku zajednicu u Novom Sadu. 
 
Kroz podršku projektu Biciklograd, kompanije Mercator-S i brend IDEA postali su partner Novosadske biciklističke inicijative, a kao najznačajniji projekat izdvajaju serijal edukativnih sadržaja "Bezbednost dece u saobraćaju".
 
Kroz deset kratkih, zabavnih i poučnih videa, Zoran Tegeltija, poznati novosadski umetnik i biciklista, zajedno sa novosadskim školarcima i volonterima Novosadske biciklističke inicijative, se voza kroz grad i rešava češte dileme sa kojima se suočavaju najmlađi učesnici saobraćaja.
 
Teme kojima se epizode bave su: kako se pravilno parkira bicikl, kako se postavlja sedište i kako se bira odgovarajuće sedište, kako se vozi uz brdo, a kako niz brdo, kako da izaberemo pravi bicikl, kako se uči vožnja, gde se vozi bicikl i mnoge druge teme.
  • Vlada

    31.08.2021 09:49
    @ipak je bespotrebna

    Pa većina sportova je bespotrebna u tvojim godinama, ali se prema tebi ni ne gledaju.
  • ipak je bespotrebna

    31.08.2021 05:41
    @Ivane, radnja je bespotrebna. Na Frušku Goru idem peške, lagana šetnja i uživancija. Samo mi fali vratolomna vožnja bajsom po brdima i da se sjurim nizbrdo sa mojih ravničarskih 65 godina :-)
  • Ivan

    30.08.2021 12:22
    Nije bespotrebna radnja, na manje od kilometar imas planinu a ko je nije vozio preporucujem uzitak je jedinstven. Dodao bih i da prednja kocnica i te kako ima svoju funkciju i treba je kombinovati sa zadnjom sto se vremenom nauci, cilj je da vam tockovi ne proklize a da pritom efikasno zakocite. Svako dobro i uzivajte u voznji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti