Novi Sad u narednih šest meseci dobija Trg jarbola u Limanskom parku, putokaze, toteme...

Trg jarbola će u narednih šest meseci biti postavljen u Limanskom parku, a na četiri mesta biće postavljeni natpisi "Novi Sad".
Novi Sad u narednih šest meseci dobija Trg jarbola u Limanskom parku, putokaze, toteme...
Foto: 021.rs
Posao vredan 224.871.469 dinara sa PDV-om dobila je na tenderu grupa ponuđača "Totem reklam marketing agencija Zoran Gavrilov" i "Balkanija" iz Novog Sada, kao i "Signal" iz Sombora.
 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) tako je uspela da završi jednu od najvećih javnih nabavki poslednjih godina koja se odnosila na nabavljanje opreme vizuelne komunikacije, a sve u sklopu pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, kada će poneti titulu Evropske prestonice kulture.
 
Kako je od ranije poznato, Limanski park će dobiti 49 jarbola visokih osam metara, koji će se nalaziti na ulazu u park sa Bulevara oslobođenja i koji će nositi umetničke zastave. Ova umetnička instalacija će biti posvećena muzičaru Mitru Subotiću Subi, po kome se taj plato i zove. 
 
 
Osim ovih jarbola, kupuju se i jarboli visoki 10 metara, sa većim zastavama, koji će biti postavljeni na dva ulaza u grad - na Mišeluku, iznad tunela, i kod novog Žeželjevog mosta.
 
Takođe, tender je obuhvatio i nabavku slova za natpise "Novi Sad" različitih veličina, koji će biti postavljeni kod Žeželjevog mosta, kod fabrike Aptiv, na Mišeluku i kod TC "Rodić". 
 
UGZI ovom javnom nabavkom kupuje i informativne table i toteme koji će biti postavljeni na više desetina lokacija, kod i na kulturnim ustanovama u Novom Sadu i u prigradskim naseljima.
 
Na spisku su i klupe, digitalni časovnici, pumpe za bicikle sa javnim časovnicima, crtanje pešačkih prelaza u užem centru grada, osvetljavanje nezavršenog TC "Rodić", svetleće mape, table dobrodošlice i više od stotinu putokaza i tabli sa nazivima ulica. 
 
 
Ovaj tender je obuhvatio i uređenje parkovske površine na Trgu Dositeja Obradovića kod Pravnog fakulteta, kao i prostora u Bukovcu kod Karađorđeve 144, gde će biti postavljene klupe, kante i slična oprema. 
 
Rok za isporuku opreme je 180 dana, odnosno šest meseci, kada treba i da počne održavanje EPK.
  • NemanjN

    08.09.2021 10:17
    Ok,ok
    Ali stvarno mi nije jasno šta se nalazi u glavama vas koji stavljate minuse na komentare da je bolje renovirati bolnicu ili školu umesto pravljenja totema i jarbola... Evo stvarno ne znam.... Popile vam vrane mozak ili šta već? Znam da je stranka dala posao na ugovor do 6 meseci,ali zar je to toliko vredno da ste u stanju da toliko fanatično branite svaku budalaštinu koju ova vlast gura? Pa nećete dobiti ugovore za stalno,verujte mi. Samo će njih par uzeti dobru lovu,a vi ćete i dalje guliti na ugovor. Prosto ne znam koji epitet da vam dodelim. Msm realno znam,ali nije kulturno...
  • Limanska

    01.09.2021 23:25
    A skole
    Žarko Zrenjanin potpuno raspala .. ali kome još trebaju škole.. svašta i ja pitam.
  • Лиманац

    31.08.2021 19:52
    @Овај што ми одговара
    Остављена је могућност за то у Закону о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије, односно члану 24 (став 1, тачка 3) и члану 29 (став 1, тачка 2) истог.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti