Novi Sad objavio poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Gradska uprava za privredu raspisala je Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada.
Novi Sad objavio poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje
Foto: 021.rs
Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i Gradske uprave za privredu www.privredans.com.
 
Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim osobama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. 
 
Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 250.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti, visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. 
 
Ukoliko se više nezaposlenih udruži u skladu sa zakonom, svako pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 400.000 dinara.
 
Osoba koja ostvari pravo na subvenciju u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukupno je za ovaj konkurs izdvojeno 30 miliona dinara.
 
Zahtev sa biznis planom i pratećom dokumentacijom, u dva primerka, podnosi se Gradskoj upravi za privredu, poštom ili lično, a javni poziv je otvoren do 17. septembra.
  • /

    30.08.2021 18:41
    /
    frilenseri su samozappsljavajuci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti