VIDEO: Pogledajte unutrašnjost novosadske kovid bolnice od šest milijardi dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na društvenim mrežama snimak spoljašnjosti i unutrašnjosti nove kovid bolnice na Mišeluku, proglašavajući izgradnju gotovom.
VIDEO: Pogledajte unutrašnjost novosadske kovid bolnice od šest milijardi dinara
Foto: 021.rs
Ranije je najavljeno da će radovi na izgradnji biti gotovi do 1. septembra.
 
"Ovo je nova bolnica u Novom Sadu koju smo izgradili za samo četiri meseca. U njoj će naši lekari, siguran sam, uspeti da spasu hiljade života. Čestitam građanima Srbije na još jednom poduhvatu i verujem da ćemo u mesecima koji su pred nama umeti da pobedimo koronu. Živela Srbija!", navodi Vučić na profilu.
 
Pogledajte bolnicu u kojoj se nalazi i oprema.
 
 
Kamen temeljac je, inače, postavljen 28. aprila.
 
Prethodno je svoje radove završio Grad Novi Sad.
 
Za opremanje bolnice je u netransparentnom postupku izabrana firma Magna pharmacia iz Beograda, koja je dobila isti posao i za kovid bolnice u Beogradu i Kruševcu. Oprema za Novi Sad koštala je oko dve milijarde dinara, dok je celokupna izgradnja koštala oko šest milijardi dinara - takođe u netransparentnom postupku u okviru kog je čak četiri puta vanredno izdvajan dodatni novac iz republičkog budžeta.
 
Još uvek nema najave svečanog otvaranja bolnice.
 
Kako je 021.rs otkrio, dva javna oglasa za popunjavanje radnih mesta u novoj bolnici, namenjena medicinskim i nemedicinskim radnicima, nisu prošla naročito uspešno. Na konkursu na kojem se tražilo 1.143 medicinska radnika primljeno je svega 216 medicinara, dok je na 142 pozicije za nemedicinske radnike primljeno 100 novozaposlenih.
 
I medicinski i nemedicinski radnici primljeni su na određeno - medicinari na šest, a nemedicinski radnici na tri meseca.
  • Jezivo i sablasno

    01.09.2021 16:54
    @комша
    Što više horora - to im je hrana.
    Jezivo i sablasno.
    Čistilište.
  • sasa

    01.09.2021 10:09
    najeb*smo
    pa menađžeri će raditi ... ili neko drugi sa visokom ili višom stručnom spremom .... pravnici slikari vajari istoričari Alan Čumak i vidovita Zorka
  • Darinjo

    01.09.2021 09:01
    @ZX ne budi naivan, od kakvih narodnih para je to napravljeno, ko zna sta je i koliko love tu oprano, kao i pola novoizgradjenog Novoga Sada uostalom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti