Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, prvi pacijenti stižu danas

Otvorena je privremena kovid bolnica na Mišeluku, čija je izgradnja i opremanje koštalo više od osam milijardi dinara.
Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, prvi pacijenti stižu danas
Foto: 021.rs
Samom otvaranju prisustvovali su najviši državni funkcioneri, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski premijer Igor Mirović.
 
Kako je ranije najavljeno, danas će posle samog otvaranja u novu kovid bolnicu biti primljeni i prvi pacijenti.
 
 
Podsetimo da će objekat od 19.500 kvadrata, čija je gradnja počela 28. aprila, po ugledu na kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, nakon završetka epidemije kovida19 biti Gradska bolnica, a moći će da primi 220 pacijenata na intenzivnoj i 404 na poluintenzivnoj nezi.  
 
Prema planu, u bolnici će biti dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.
 
 
Osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, kompleks na Mišeluku će imati i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu...
 
Za sada nije sigurno koliko će ljudi raditi u bolnici, jer oglasi za popunjavanje radnih mesta namenjeni i medicinskim i nemedicinskim radnicima, nisu prošli naročito uspešno.
 
Na konkursu za 1.143 medicinska radnika primljeno je svega 216 medicinara, dok je na 142 pozicije za nemedicinske radnike primljeno njih 100.
 
Svi su primljeni na određeno - medicinari na šest meseci, a nemedicinski radnici na tri meseca. 
 
U međuvremenu, iz Kliničkog centra Vojvodine, u čijem će sastavu biti privremena kovid bolnica, potvrdili su da će njihovi medicinski radnici biti privremeno poslati da rade i obučavaju novozaposlene na Mišeluku.
  • Penzionerka

    02.09.2021 22:59
    Stručnjak
    Koordinator Covid bolnice sa nula iskustva u lečenju ce obučavati osoblje i organizovati strucni rad
  • Kulturko

    02.09.2021 18:38
    Kulturica
    Predsednik nije došao, jer je sada frka oko boja na Limanu, i marša mladih sns -ovaca. Njegov dolazak bi još više zagrejao situaciju. Izbori su blizu.
    Bravo za bolnicu.
  • V5

    02.09.2021 17:26
    Bolje nego u Holivudu
    Cirkus oko otvaranja bolnice je završen. Nije bio veličanstven kao neki prethodni, ali raja neće zameriti. Biće još prilika. Važno je da novozaposleni budu dobro obučeni od strane prekomandovanog osoblja iz drugih bolnica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti