Prijava zbog trobojki na Limanu: Kazniti vandale i sprečiti dalje uništavanje imovine

Savet Mesne zajednice Liman 3 uputio je Gradu Novom Sadu i policijskoj upravi prijavu po pritužbi građana zbog oslikanih trobojki na fasadama zgrada u ovom delu grada.
Prijava zbog trobojki na Limanu: Kazniti vandale i sprečiti dalje uništavanje imovine
Foto: 021.rs
U poslednjih nedelju dana na području Limana 3 i 4 oslikan je veliki broj trobojki na fasadama zgrada. Građani koji su se obratili redakciji 021.rs rekli su da nisu nikome dali dozvolu da se promeni izgled fasade njihove zgrade. Građani su se obratili i Mesnoj zajednici Liman 3, u kojoj su pre nekoliko meseci pobedu na izborima odneli nestranački kandidati.
 
Prijava je prosleđena Gradskoj upravi za opšte poslove, Policijskoj upravi Novi Sad, kao i Komunalnoj miliciji, a uz nju su u prilogu dostavljene tri žalbe i dve pritužbe.
 
Kako se navodi, od 23. avgusta u Ulici Narodnog fronta pojavile su se trobojke koje pokrivaju veliki deo fasada, a koje su oslikavane tokom noći. 
 
Savet Mesne zajednice Liman 3 navodi da, po izjavama mnogih građana, niko od građana nije bio upitan da li su saglasni sa izmenom izgleda fasada zgrade "na ovaj ili bilo koji drugi način". Kontaktirali su i neke od predsednika Skupština stanara u zgradama koje su preko noći pretrpele farbanje fasada, koji su potvrdili da nije data saglasnost na bilo kakvo farbanje.
 
"Kako se ne radi o pojedinačnom slučaju farbanja fasada na nekoliko zgrada, već o organizovanom i planiranom uništavanju zajedničke imovine građana, molimo vas da preduzmete aktivnosti u cilju utvrđivanja počinalaca. Ovakve aktivnosti bez saglasnosti građana su pre svega nezakonite, ali isto tako predstavljaju nepristojno, drsko, bezobzirno ponašanje kojim se oštećuje imovina", ukazuje se u prijavi Saveta MZ Liman 3.
 
 
Poručuju i da se u Ulici Narodnog fronta nalaze i sedišta mnogih pravnih lica koja poseduju video nadzor, kao i da postoje ugrađeni video nadzori u mnogim zgradama.
 
"Još jednom apelujemo da se utvrde i kazne počionioci ovog vandalizma kako bi se sprečilo dalje uništavanje imovine građana i kako bi se omogućilo da se fasade u Ulici Narodnog fronta vrate u izvorno stanje. Takođe vas molimo da nas u što kraćem roku obavestite o postupanje po ovoj prijavi ishodu vaših aktivnosti, kako bismo mogli da pružimo povratne informacije građanima čije smo pritužbe primili", zaključuje se u prijavi Saveta MZ Liman 3.
 
Poslednja tri meseca prilično su "uzavrela" na Limanu. Liman je deo grada u kojem su građani bili najaktivniji u izborima za mesne zajednice, te su nestranački kandidati uspeli da osvoje savete. Ipak, SNS i dalje drži najveći broj mesnih zajednica, sa ubedljivim brojem članova u njima. 
 
Nakon nešto mirnijeg perioda, počele su naprasno da se pojavljuju trobojke na fasadama zgrada na Limanu. Nepoznati autori su tokom noći oslikavali fasade, a da, kako navode građani, nisu imali prethodnu dozvolu da to urade. Nakon teksta o trobojkama na 021.rs i saopštenja Dosta je bilo, povela se velika polemika o ovom slučaju. 
 
Na sve to, u sredu je usledio i marš Unije mladih Novi Sada, koji su prošli Ulicom Narodnog fronta noseći zastavu sa likom Aleksandra Vučića i parolu Srpske napredne stranke da "predaja nije opcija". Nije poznato koji je bio cilj ovog okupljanja, s obzirom na to da okupljeni, među kojima su bili i stranački aktivisti SNS, nisu davali nikakve izjave niti su držali govore. 

Komentari 127

  • Sve volimo

    10.09.2021 06:41
    Sve volim
    Hoću sad da vidim zastave Kosova, Hrvatske, Slovenije, Amerike i Turske na kućama i zgradama ovih što su ofarbali moju kuću/zgradu. Ipak smo prestolnica kulture.
  • MonteDushano

    06.09.2021 12:51
    Odlično. To je građanska Vojvodina u Srbiji, koja je tu tek samo što je prošlo 100 godina od prisajedinjenja - ranije nije bilo nacionalističke buke, a sad? Užas. Idemo dalje, glavu gore, ponosni na multikulturnu sredinu!
  • MonteDushano

    06.09.2021 12:45
    Na Limanu žive sportski huligani, mini kriminalci, ultranacionalisti i žitelji ratne prošlosti. U pakao s njima već jedanput, ali već jednom! Gledajmo napred, u budućnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti