Uređivaće se problematični parking u Starom gradu, rekonstruiše se ceo blok

Radovi na izgradnji parkinga i drugih površina u bloku Radničke, Stevana Musića i Maksima Gorkog počinju uskoro, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
Izgradnjom kolovoza, parkinga, kolskih prilaza, pešačkih staza i platoa trebalo bi da budu rešeni neki od postojećih problema, od kojih je najveći poplava nakon kiše. 
 
"Problem odvođenja atmosferskih voda, nedovoljna osvetljenost, neuređen unutarblokovski prostor i nedostatak parking mesta uslovili su potrebu za rekonstrukcijom ovog bloka, kako bi život u okviru njega bio praktičniji i prijatniji. Ispred garaža orijentisanih ka Ulici Stevana Musića predviđeno je asfaltiranje neuređene zemljane površine, koja je veći deo godine bila pod vodom i predstavljala ogroman problem građanima prilikom pristupa garažama. Sa severne strane obeležavaju se parkinzi, a sa južne će biti izgrađena nova pešačka staza koja će obezbediti vezu sa Radničkom ulicom. Naspram objekta Maksima Gorkog 48a-51a rekonstruiše se postojeći kolovoz i gradi pristup dečjem igralištu. Devastirani kolovoz ispred objekta Radnička 49-51 biće zamenjen novim, sa podužnom šemom parkiranja", navode u upravi.
 
Biće postavljene četiri nove klupe, dve korpe za smeće, 24 metalna stubića za zaštitu zelenih površina, kao i nova saobraćajna signalizacija.
 
Rasvetu u bloku unaprediće 18 novih LED stubova.
 
Vrednost svih radova je oko 26 miliona dinara bez PDV, a rok za završetak je 180 kalendarskih dana (šest meseci).
  • Rale NS

    07.09.2021 10:23
    Skoro sve blokovske dvorisne povrsine u starom gradu su javne povrsine, nikako privantne, to se lako moze proveriti u planskim dokumentima, znaci ingerencije za uredjenje istih je na upravi za gradjevinsko zemljiste i investicije.
  • @@

    07.09.2021 07:47
    @@
    @@
    Nisam znao da je javno, znači da mogu slobodno da parkiram tu, ostavljam automobil preko noći?
  • @

    07.09.2021 06:44
    @
    @Revizor

    To nije privatni vec javno dvoriste.
    Inace lepo od gradskih vlasti sto ce konacno resiti ovaj pronlem i to u delu grada koji Ne glasa za njih niti ce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti