VIDEO: Zvanično otvorene Muzička i Baletska škola

Muzička i Baletska škola od danas zvanično koriste novu zgradu na Limanu.
VIDEO: Zvanično otvorene Muzička i Baletska škola
Foto: 021.rs
Novu zgrada koja ima 14.814,50 m2 i u čijem sastavu je, osim dve škole, i prva gradska  Koncertna dvorana otvorio je gradonačelnik Miloš Vučević koji je naveo da su gradnja i ulaganje u opremu koštale 3,6 milijardi dinara. 
 
Prilikom obilaska nove zgrade je rečeno da Muzička i Baletska škola od sada raspolažu sa 86 novih klavira, a među kupljenim instrumentima su i dva koncertna grand pijana, od kojih svaki košta po 140.000 evra, a koje je autorizovala i potpisala jedna od najvećih pijanistkinja današnjice, Marta Argerić. 
 
Vučević je izjavio da je privilegovan što je bio deo tako značajnog projekta koji je uspešno realizovan do kraja. 
 
 
"Izgradnja ovakvog objekta simbolizuje novu snagu Novog Sada. Nije ovo samo zbir kvadratnih metara i novca koji je uložen, ovakve investicije ostaju upisane u istoriju grada. Novi Sad je dobio prvu Koncertnu dvoranu, a dve škole konačno nisu više podstanari. Uložili smo tri milijarde i 400 miliona dinara, a osmesi na licima đaka najverodostojnije govore o važnosti investicije, koja će se tek isplatiti. Kupili smo najbolju opremu za kakvom su izrazile potrebu same škole i doveli smo Stefana Milenkovića da bismo motivisali decu, jer cilj nam je da ostanu u svom gradu, u Srbiji i da imaju najbolje moguće uslove za razvoj. Kada verujete u velike snove, oni mogu postati realnost. Čestitam zaposlenima i učenicima, jer je ovo sada njihov dom, a mi ćemo se truditi da tu organizujemo najbolje moguće događaje, u skladu sa očekivanjima ove dece. Ne sme vladati palanački mentalitet Novim Sadom. On mora da živi i diše kao polumilionski evropski grad, Srpska Atina, a Evropska prestonica kulture koja raste i razvija se. Da bismo obezbedili novac za ovako velike projekte moramo biti odgovorni sa novcem svih Novosađana, dovoditi investicije u naš grad i onda i budžet naraste duplo", izjavio je gradonačelnik Vučević. 
 
Direktorka Muzičke škole "Isidor Bajić" Radmila Rakin Martinović je izjavila da su 1. septembar 1909. godine i današnji dan dva najvažnija datuma u istoriji te obrazovne ustanove. 
 
"Ovakvom zgradom može se podičiti malo institucija u svetu. Ovo će biti epicentar kulture Novog Sada i zahvaljujem se gradonačelniku bez čijeg ličnog angažovanja nikada ne bismo stigli do cilja. Dečji osmesi govore sve, oni ovu zgradu zovu "spejs šatl", napravili smo objekat za 100 godina, i ponosna sam na to što Grad stoji iza svega", rekla je Rakin Martinović.
 
 
Direktorka Baletske škole Sanja Vučurević izrazila je očekivanje da će ustanova biti sabirni centar učenika baletskih škola iz Srbije i regiona, gde će biti održavana republička takmičenja, festivali, a vremenom i međunarodna takmičenja. 
 
Ona je takođe naglasila da se uveliko razgovara o formiranju Baletske akademije, za šta su sada stvoreni uslovi.
  • Zoran

    08.09.2021 10:40
    ponizavajuce
    hvala gradonacelnice sto vise necemo biti palanackog mentaliteta. . .toliko radite za sve nas!!!
    hajde malo poradite i na sebi!!!
    s tom zgradom ili bez nje!
  • Z

    07.09.2021 20:11
    Užas
    Zašto škola nije u bojama zastave? Zašto stoji latinični natpis? Pa jel to škola samo za sns-ovce ili za sve izdajnike?
  • Slavica sa 3.

    07.09.2021 20:09
    bome...
    Kao sto i slepa koka nadje crva tako i ovi nesrecni NS napredno-neobrazovani sirotanovici ponekad ubodu dobar nacin da potrose nase pare. Talova od kad je sveta i veka, verovatno je i bilo, al' su bar klinci i klinceze dobili sta im je stvarno trebalo! Ova zgrada je stvarno bila potrebna, napravljena na stogodisnjicu a i izgleda bombona!
    I da se razumemo, jedan dobar projekat u 100 nije povod da se i dalje glasa za strukturu koja jednom za celu deceniju uradi prekopotreban smislen projekat sa strateski razvojnim potencijalom. Ta da su nam svi projekti takvi tokom decenije di bi nam kraj bio?
    Nego htedoh reci nesto bitno - samo napred klinci i klinceze! Djuskajte, obrazujte se i uzivajte u zivotu! Budite jos veci ponos sebi, svojim roditeljima i nama, vasim sugradjanima i sugradjankama i celom Novom Sadu a ove politikante, botove i potencijalne negativnosti (a bome i gadosti, svakakvog sveta ovde na internetu ima) zanemarite, sve to dodje i prodje, vi treba da ostanete!
    U zdravlje je koristili i djuskali!
    teta Slavica :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti