Vučević o zahtevu da se LSV izbaci iz vlasti: Verovatno će rasti pritisak da budu izbačeni

Upitan da prokomentariše zahtev da se Liga socijaldemokrata Vojvodine izbaci iz koalicije u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će "tom pitanju pristupiti racionalno".
Vučević o zahtevu da se LSV izbaci iz vlasti: Verovatno će rasti pritisak da budu izbačeni
Foto: 021.rs
Novosadski Pokret socijalista, koji je deo vladajuće koalicije u Novom Sadu, zatražio je da se LSV izbaci iz komunalne koalicije zbog svog boravka na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija. 
 
Čanka su zbog ovog poteza kritikovali i pokrajinski premijer Igor Mirović, dok je Gradski odbor Dveri smatrao licemernim to da predstavnici SNS kritikuju lidera LSV dok ova stranka učestvuje sa njima u vlasti u Novom Sadu.
 
Na pitanje 021.rs kako komentariše zahtev za isključenjem LSV iz koalicije, Vučević kaže da je njegova pozicija najnezahvalnija, jer je lako onima koji su više nacionalno orijentisani i patriotski orijentisani da sa strane govore kako ligu brzo treba izbaciti iz vlasti.
 
"Nisam razumeo ponašanje Nenada Čanka, šta je njegovo pojavljivanje na Cetinju značilo... Mi ćemo o svemu razgovarati ozbiljno. Do sada nismo imali nikakve trzavice na lokalnom nivou, slagao bih kada bih rekao da smo ih imali. Da li o svemu mislimo isto? Naravno da ne mislimo, ni u porodici ne mislite svi isto o nekoj temi. Tom pitanju ćemo pristupiti racionalno. Verovatno će rasti pritisak na mene da se izbaci LSV iz koalicije", navodi Vučević.
 
Komentarišući zahtev koalicionih partnera da se LSV zbog Čanka izbaci iz vlasti, Vučević kaže da je njihova pozicija komotnija, jer ne učestvuju u izvršnoj vlasti.
 
"Ne odgovaraju za funkcionisanje grada toliko koliko ja odgovaram i imaju mnogo veće blagodeti da tako postupaju, kao što i Nenad Čanak može da ide na Cetinje. To je privilegija njih koji nisu deo izvršne vlasti koji mogu tako da nastupaju i da ne snose odgovornost. Ja sam gradonačelnik svih građana i moram to da gledam šire, celovito i dugoročno. Očekujem da će biti još zahteva da se to pitanje u narednom periodu utvrdi", zaključio je Vučević.
 
Pokret socijalista je u ponedeljak saopštio da "ono što je Čanak podržao na Cetinju, sutra bi se desilo i u našem gradu kada bi postojala njegova izmišljena 'vojvođanska nacija', pa je ovo ozbiljno upozorenje koje ne smemo da ignorišemo... Novosađani ne treba više da crvene od stida pred celim srpskim svetom, jer se u vlasti Novog Sada nalazi Đukanovićev saborac".
  • Hercegov grad

    08.09.2021 13:40
    U rupu sa vojvodjanskim autono
    Canka su sami uzeli u N.Sadu ,kao deo vlasti ,da manje prica i dali mu javna preduzeca :pijace,vodovod,JGP i sad im ne odgovara?!Pravo cudo.Nisam pristslica Canka ,ali deo pravoslavaca u Crnoj Giri ,koji su crnogorske nacionalnosti ,je totalno u pravu ,sto trazi svoju crkvu!
  • vladaNS

    08.09.2021 11:31
    @Goran
    Poštovani Gorane svaka vam čast za komentar. U malo redi mnogo rečeno. Pozdrav Iz Vojvodine
  • Goran

    08.09.2021 10:51
    Neko odgore vidi sve
    Stvarno treba biti govedo i licemer beskrupulozni da bi se danas bavio politikom. Ako nemas te kvalitete ne pokusavaj. S druge strane, ako dozvolis da se samo goveda time bave, pitanjima od kljucnog znacaja za svako selo, grad, drzavu, donose zakone moronskim podizanjem ruku, odlucuju o sudbini nase dece... Gde nas je to dovelo? I sta sad? A ne verujes u pojavu nekog postenog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.