Pokrenuta akcija uklanjanja divljih deponija u Novom Sadu i okolini

Grad Novi Sad i JKP "Čistoća" u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, pokrenuli su kampanju uklanjanja divljih deponija i čišćenja javnih površina na teritoriji Novog Sada.
Pokrenuta akcija uklanjanja divljih deponija u Novom Sadu i okolini
Foto: 021.rs
U okviru ove akcije do sada je uklonjeno nekoliko divljih deponija u Veterniku kod groblja, u Futogu u Ulici Sonje Marinković, u Petrovaradinu kod "Pobede" je takođe planirano uklanjanje divljih deponija, i to sledećom dinamikom: na lokaciji Temerinski put br. 100 – kod "Gasne stanice", JKP "Čistoća" će uklanjati divlju deponiju, a na lokaciji Ulice Majke Jugovića - kod "Malog Beograda".
 
Akcija će biti nastavljena 8. septembra 2021. godine uklanjanjem divlje deponije na lokaciji Čerevićka skela, a 9. septembra 2021. godine u Kaću, na lokaciji u Ulici Moše Pijade - ugao sa Ulicom Stefana Nemanje.
 
Deo sredstava za realizaciju ove akcije u iznosu od 5.092.584,00 dinara obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za uklanjanje divljih deponija na sedam različitih lokacija u Kaću.
 
Osim uklanjanja divljih deponija, cilj akcije je i da se podigne svest građana da otpad ne odlažu na divlje deponije, već da ga odlažu na za to propisana mesta.
  • Istina

    08.09.2021 06:43
    Pola dajte love odmah popicu
  • Milana

    07.09.2021 20:02
    Divlje i "pitome"
    Bez reda plana i programa. Tako se može opisati rad Čistoće.
    Eto, prošle subote "osvane" kontejner za krupni otpad iza škole na L2. Niko od građana nije obavešten o tome. Odnet u nedelju poluprazan. Već danas oko svih kontejnera u kvartu "visi" krupni otpad!
    Zar ne može da se napravi plan i postavi u ulaze zgrada? To se verovatno "ne uči" u stranci.
  • Želim

    07.09.2021 19:29
    Čist grad
    Mislim da bi bilo mnogo efikasnije kada bi u gradu postojalo više lokacija gde bi kontejneri za krupni otpad stalno stajali.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti