Dveri podnose krivičnu prijavu protiv Čanka u Novom Sadu

Srpski pokret Dveri podneće krivičnu prijavu protiv lidera Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenada Čanka, u četvrtak, u Novom Sadu.
Dveri podnose krivičnu prijavu protiv Čanka u Novom Sadu
Foto: 021.rs
To se navodi u pozivu na konferenciju za novinare, koja će se održati ispred Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u 11 časova. 
 
Na konferenciji će govoriti potpredsednik Dveri Ivan Kostić, te predsednica pokrajinskog i gradskog odbora Dveri Ivana Stojanović.
 
U pozivu na konferenciju ne iznose se dodatni detalji. 
 
Podsetimo, novosadski odbor Dveri već je reagovao saopštenjem zbog prisustva Nenada Čanka na Cetinju, prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija. Tada su poručili da "dok Mirović poručuje da Čanak više nikada neće biti deo pokrajinske vlasti dok se on bude pitao, njegov stranački kolega, potpredsednik SNS, licemerno se zgražava nad nasiljem, a Čanka koji je to potpirivao drži u vlasti u Novom Sadu". 
 
"Nenad Čanak, kao Vučevićev koalicioni partner, svojim delanjem je na Cetinju osramotio sve Novosađane i za to treba da bude odgovoran onaj koji je sa njim formirao vlast u Novom Sadu", poručili su iz Dveri.
 
Izbacivanje Lige socijaldemokrata Vojvodine iz vlasti u Novom Sadu zatražio je Pokret Socijalista, koji su poručili da "Novosađani ne bi trebalo da crvene od stida pred celim srpskim svetom, jer se u vlasti Novog Sada nalazi Đukanovićev saborac". 
 
Na pitanje 021.rs o zahtevu za izbacivanjem LSV iz novosadske vlasti, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da će tom pitanju "pristupiti racionalno", objašnjavajući da do sada nisu imali nikakvih "trzavica" na lokalnom nivou. On je dodao i da će verovatno zbog čitave situacije i zahteva rasti pritisak na njega da donese odluku o učešću LSV u gradskoj vlasti.
 
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nije se oglašavao povodom zahteva za njihovim izbacivanjem iz vlasti u Novom Sadu.
  • iguman

    09.09.2021 08:12
    Dogod nacionalsti tuze, Srbija ce biti sve manja i manja. To cekam.
  • KELT

    08.09.2021 19:59
    Lučane
    Ma poslao ga Mirović kao što je poslao svog vozača u Lučane! Šatro, čuo da Đilas deli milione kao ktitor! Sve moj do mojega!
  • Lala

    08.09.2021 16:09
    Dveri su jedna karikaturalna pojava na nasoj politickoj sceni.Zalosno je da i takvi mogu imati birace koji veruju da i takvi mogu nekom doneti dobro.Ipak ne verujem da ce ikada moci preci cenzus a kao minornoj partiji ne treba joj pridavati znacaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti