Dom zdravlja "Novi Sad" objavio uputstvo za slučaj da se dete zarazi kovidom

Dete zaraženo virusom korona na pregled treba da se javi svom izabranom lekaru, kažu u Domu zdravlja "Novi Sad".
Dom zdravlja "Novi Sad" objavio uputstvo za slučaj da se dete zarazi kovidom
Foto: Pixabay
Ovo su naveli zbog sve većeg broja dece sa simptomima izazvanim virusom korona.
 
"Klinička slika dece obolele od kovid infekcije najčešće nije teška i prolazi sa blagim simptomima kijavice. Veliki broj dece je tzv. 'kontakt' - to su ona deca/osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa obolelim 48 časova pre oboljevanja ili 14 dana nakon pojave simptoma", navode u Domu zdravlja.
 
Ističu da deca - kontakti koja nemaju simptome ne treba da se testiraju i treba da su u izolaciji 14 dana.
 
"Tokom samoizolacije, ako su bez simptoma, po isteku 14 dana, vraćaju se u kolektiv, bez testiranja. Pri zakazivanju pregleda, pacijenti su dužni da daju informaciju da su kovid pozitivni (ako su već obavili samoinicijativno testiranje) kako bi bili pregledani u izolaciji", dodaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
Testiranje na kovid, po nalogu lekara, obavlja se u objektu "Jovan Jovanović Zmaj", stari deo zgrade, ulaz broj 5, svakim radnim danom od 7 do 20 časova.
 
Podsetimo da se prema poslednjim podacima u Dečijoj bolnici na lečenju od virusa korona nalazi sedmoro dece. Opširnije o njihovom stanju čitajte na OVOM LINKU.
  • Evolucija

    10.09.2021 13:36
    Evolucija
    Takođe, molim da se uredi, da se troškovi bolovanja usled staranja o detetu, nadoknade iz fonda, u koji će se novci slivati od zarade koju ostvare antivakseri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.