FOTO Stižu praznici: Novi Sad kupuje novogodišnju rasvetu za 12,5 miliona dinara

Novi Sad je raspisao javnu nabavku za kupovinu novogodišnje rasvete u vrednosti od 12,5 miliona dinara bez PDV-a, saznaje 021.rs.
FOTO Stižu praznici: Novi Sad kupuje novogodišnju rasvetu za 12,5 miliona dinara
Foto: 021.rs
Novac koji se izdvaja u 2021. istovetan je iznosu koji je za ovo opredeljen i prošle godine. Grad će kroz posebna izdvajanja u budžetu izdvojiti novac za postavljanje i popravke postojeće novogodišnje rasvete, za šta je spremno 12,9 miliona dinara, kao i lane.
 
Iz tendera se može videti da se kupuje uglavnom oprema, odnosno svetleći elementi, kako bi se dopunila postojeća dekoracija.
 
Nabavlja se rasveta za Bulevar oslobođenja, Zmaj Jovinu, Modeninu, Pozorišni trg, Miletićevu, Gradsku kuću, Dečiju bolnicu, Betaniju, Urgentni centar, kao i za "potkovicu" ispred Železničke stanice.
 
 
Za Bulevar oslobođenja se kupuje 100 takozvanih "lančanica" u beloj boji koje vise na drveću, za Zmaj Jovinu ulicu 25 ukrasa u obliku velikih sijalica, za Gradsku kuću natpis "2022", a za Ulicu Modene 3D figure Deda Mraza sa led rasvetom i 3D poštansko sanduče sa motivom Deda Mraza.
 
U tehničkoj dokumentaciji se navodi i da se za Pozorišni trg kupuju dekorativne 3D figure sa LED rasvetom u obliku Saonica i dva Irvasa, za Dečiju bolnicu svetleća jelka od 5,5 metara sa 200 kuglica, za Urgentni centar jelka od šest metara, dok će na "potkovici" kod Železničke stanice biti fontana visoka pet metara sa osnovom od 10 metara. Za Miletićevu se kupuje devet visećih elemenata u obliku pahulja, a za stubove javne rasvete na Pozorišnom trgu 10 elemenata sa motivom zime, dok se za zgradu Porodilišta nabavlja pet svetlećih zvezda. 
 
Za sve ukrase se uglavnom navodi da se radi o rasveti marke "Blachere illuminations" i pobednik tendera će morati da isporuči takve ili slične ukrase. Novi Sad već nekoliko godina ima iste uslove.  
 
 
 
Grad u javnoj nabavci traži i da oprema bude isporučena u roku od 40 dana.
 
Podsetimo da je prošle godine Novosadska firma "Ilumina" isporučila novogodišnju rasvetu vrednu gotovo 16 miliona dinara, dok je 2019. godine to bio beogradski "Stars LTD" i tada je dato 14,8 miliona dinara bez PDV-a. U ranijim godinama rasvetu su dostavljali "Somborelektro" i "Ilumina". 
 
Tokom narednog meseca očekuje se početak ukrašavanja grada jer je to već postalo ustaljeno. Radnici "Stana" su prošle godine na ulicama bili 27. oktobra, a pre tri godine 12. oktobra. 
  • Djole

    06.10.2021 22:34
    Ma kako vas nije vise sramota toliko da kradete od naroda. Kako niste rekli da ste izdvojili neko dinar za kupovinu novogodisnjih slatkisa siromasnoj deci kojima je misaona imenica Cokolada, a takve I bolesne dece imate pun grad, samo se pravite slepi da ne vidite.
  • Vanja

    10.09.2021 22:11
    Sramota
    Toliko gladnih ljudi i dece željne osnovni stvari.Bolje da se potroši novac na te stvari, da takvima zasijaju oči a ne grad.Grad dovoljno sija
  • Mica

    10.09.2021 09:09
    Sigurna sam da ima puno boljih načina da se potroši taj novac, sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti