Uređivaće se blok stambenih kula na Beogradskom keju, izdvojeno 30 miliona dinara

Novi Sad će izdvojiti 30 miliona dinara za uređenje bloka kula na uglu Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja, saznaje 021.rs.
Uređivaće se blok stambenih kula na Beogradskom keju, izdvojeno 30 miliona dinara
Foto: 021.rs
Ovo je procenjena vrednost tendera koji je upravo raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije, a rok za dostavljanje ponuda je 30. septembar.
 
U konkursnoj dokumentaciji se navodi da se planira uređenje blokovskih površina i prateće infrastrukture u delu oivičenom Beogradskim kejom, te ulicama Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona. 
 
U ovom delu grada, koji je okružen sa četiri stambene kule, nalazi se dečije igralište, košarkaški teren, sto za stoni tenis, klupe, kante, javna rasveta i druge površine koje su prema nalazu iz projekta održavani, ali su usled protoka vremena značajno oštećeni. 
 
Radovi će obuhvatiti uređenje pešačkih staza stavljanjem novog behatona, kao i stepeništa sa ogradom koje povezuje parking sa platoom gde se nalazi igrališta. Urediće se saobraćajnica duga 40 metara. 
 
 
Sportski tereni i dečije igralište će biti potpuno rekonstruisani i dobiće novu opremu kao što je podloga od tartana, koševi i slično. U specifikaciji radova se navodi i da će se postaviti novi urbani mobilijar, kao što je 15 kanti, 24 različita modela klupa, dva držača za bicikle, a biće i postavljena nova javna rasveta. 
 
Srediće se i okolne zelene površine od 4.100 kvadratnih metara. U sklopu hortikulturnog uređenja biće uklanjena dva drveta, a obaviće se i presađivanje mladog stabla kestena i jabuke, te sadnja dodatnih mladica i drugog zelenila.
  • Podbarac

    13.09.2021 14:33
    :/
    Uništiše Podbaru , uništiše grad, a vreme nagrizlo dobar mobilijar...
  • Nataša

    10.09.2021 16:50
    Održavanje
    Svaka inicijativa za uređenje NS je za pohvalu. Međutim, "kvalitet" izvedenih radova postane vidljiv u kratkom roku kao i manjak zelenih površina. Na žalost, tu treba dodati i odsustvo sluha gradske vlasti generalno za održavanjem gradskih površina, zbog čega i nastaju ruine i zapuštenost. Isto tako, pre svakog uređenja, prioritet treba biti zdravo življenje, a to je u slučaju Keja, otklanjanje nesnosnog smrada u kome građani ovog dela grada žive, a koji problem svaka vlast do sada izbegava da reši.
  • Зуле из Гамзиграда

    10.09.2021 15:42
    Док не преусмере говна на нови пречистач у Петроварадину, и док не иселе Кванташ, ово је чисто шминкање мртваца.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti