Sve više pacijenata u Kovid bolnici na Mišeluku, za sedam dana popunjena skoro trećina kapaciteta

Za samo sedam dana broj pacijenata u Kovid bolnici na Mišeluku je skočio za 30 i sada se tamo leči 188 osoba.
Sve više pacijenata u Kovid bolnici na Mišeluku, za sedam dana popunjena skoro trećina kapaciteta
Foto: 021.rs
Iako se povećava broj obolelih, broj pacijenta na mehaničkoj ventilaciji je i dalje 12. 
 
Mada iz KCV-a i posle 19 meseci epidemije ne iznose podatke o broju preminulih, prema nezvaničnim informacijama 021.rs, sada se ponovo skoro svaki dan beleže smrtni slučajevi.
 
Upravnik Kovid bolnice dr Velibor Čabarkapa kaže za 021.rs da je u odnosu na prethodne dane sada prisutan porast broja pacijenta koji su hospitalizovani.
 
"Najveći broj pacijenata koji leže u bolnici ima između 40 i 60 godina i oni su uglavnom nevakcinisani. Ovde imamo pacijente sa srednje teškom kliničkom slikom i umereno teškom slikom i njihov broj nam svaki dan raste. Sada na intezivnoj nezi imamo 25, od kojih je 12 na mehaničkoj ventilaciji, a ostali su na poluintezivnoj. Među pacijentima, njih 90 odsto su oni koji nisu vakcinisani. Imamo i pacijente uzrasta od 20 do 30 godina, kao i starije, ali preovlađuje ta neka srednja grupa", kaže upravnik Kovid bolnice.
 
 
Dr Velibor Čabarkapa je u izjavi za 021.rs ponovo apelovao na građane da se što više vakcinišu jer, kako je rekao, " to pored nošenja maske, držanje distance i pranja ruku najefikasnija mera da se svi zaštitimo od ove bolesti". 
 
On je za 021.rs naveo i da posle sedam dana rada Kovid bolnice sve fukcionište i da se vidi ovo bilo korisno ulaganje, jer se radi o savremenom objektu sa najnovijom medicinskom tehnikom koja omogučava vrhunsko lečenje obolelih, a istovremeno ostale bolnice mogu da rade redovno sa ostalim pacijentima. 
 
Ovome dodajmo i podatak iz Doma zdravlja da se u ambualnti na Novom naselju povećava i dalje broj pregleda i pozitivnih, pa je u prethodna 24 sata kod 205 pacijenta utvrđeno prisustvo virusa. 
 
U Domu zdravlja za 021.rs su podsetili i da punktovi za vakcinaciju rade na Novom naselju, TC "Promenada" i popodne u ambulanti Jugovićevo, a da su za sve doze dostupne sinofarm i fajzer vakcina.
  • Dana

    11.09.2021 16:50
    Covid
    Nisam verovala da je tako što se priča. Juče sam bila u Bonici i uverila da je Covid čudo, pink- ponk loptija koja udara u organizmu dok nenadje gde će da se zadrži! Čuvajte se i vakcinišite!
  • Stankela iz magacina

    11.09.2021 09:15
    jel zna neko
    Da li se razboljevaju i ovi što su već preležali i u km stepenu? Hvala.
  • Svetlana NS

    11.09.2021 08:22
    Još bolnica
    Hitno graditi novu bolnicu jer će ova biti za mesec dana puna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti