Inspekcija i komunalna milicija kontrolišu epidemiološke mere u Novom Sadu

Novosadska inspekcija i komunalna milicija kontrolišu poštovanje epidemiloških mera i u 2.300 intervencija u poslednjih 14 dana imali su 17 preduzetih mera i napisanih kazni.
Inspekcija i komunalna milicija kontrolišu epidemiološke mere u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako su za 021.rs naveli u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, u periodu od 27. avgusta do 9. septembra su, vezano za nepoštovanje mera radi suzbijanja i zaštite od zarazne bolesti COVID 19, obavili 982 kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara na sreću. U ovim kontrolama pet ugostiteljskih objekata je zatečeno u radu i tom prilikom je izrečeno šest novčanih kazni putem prekršajnog naloga.
 
U istom periodu je obavljeno 725 kontrola radnog vremena objekata trgovina i kod ovih privrednih subjekata nisu registrovani prekršaji. 
 
Pored navedenih aktivnosti, Sektor komunalne milicije je u posmatranom periodu zaprimio ukupno 763 prijave po raznim osnovama, a najčešće vezano za remećenja kućnog reda u stambenim zgradama. Radeći na osnovu 62 prijave za remećenje kućnog reda, milicija je ustanovila dva slučaja kršenja kućnog reda i izdala dva prekršajna naloga i u devet navrata ispraznila stan prilikom intervencije. 
 
U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da je u fokusu rada komunalnih inspektora najviše kontrolisano korišćenje sredstava lične zaštite zaposlenih, kao i korisnika (nošenje zaštitne maske), fizička distanca, radno vreme kao i to da li imaju dezinfekciona sredstva.   
  • MonteDushano

    13.09.2021 09:20
    Opet se pune već preduboki džepovi.
  • Šefik

    11.09.2021 22:34
    Kako će oni to da rade kada nisu u stanju, jer obilujum neznanjem, a posebno su podložni korupciji.
  • Baba

    11.09.2021 18:48
    Secam se
    Secam se ove bajke vec je prepricavana. Ni kontrole ni odgovornog ponasanja cak ni na vidiku .Samo lazi i lazi i nikad kraja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti