Sve veće gužve u Kovid ambulanti na Novom naselju, počela da radi posebna ambulanta za trudnice

Kovid ambulanta na Novom naselju svaki dan beleži između 200 do 300 novozaraženih, a zbog rasta broja pacijenata od danas radi i posebna ekipa za trudnice.
Sve veće gužve u Kovid ambulanti na Novom naselju, počela da radi posebna ambulanta za trudnice
Foto: 021.rs
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas za 021.rs kaže da od jutros imaju veće gužve i da se ne smanjuje pritisak, jer su u protekla 24 sata imali 572 pregleda. Od 388 antigenskih testova njih 183 je bilo pozitivno i očekuje se da među još 150 PCR testova čiji će rezultati stići u toku dana bude pozitivnih.
 
Prema njegovim rečima, ne raste samo broj odraslih koji su oboleli, već i dece.
 
"Prelazimo u danu 50 odsto pozitivnih od broja osoba koje se jave, a imamo porast javljanja, među kojima su i deca. Uglavnom, svaki dan imamo rast od 50 do 100 i više zaraženih u odnosu na prethodni dan. Videćemo šta će biti sada posle vikenda, kada je uvek manji pad, ali od jutros su nam čekaonice u ambulanti pune", priča Vukas.
 
Za sada radno vreme ambulante ostaje od 7 do 22 časa, ali se povećava broj ekipa i od 10 časova danas je počela da radi posebna Kovid ambulanta za trudnice. Ona se nalazi na drugom spratu objekta na Novom naselju, a radno vreme je od 10 do 13 časova. Broj telefona odeljenja za trudnice je 4879-266
 
Sada u Kovid ambulanti na Novom naselju radi ukupno 12 ekipa.
 
Vukas za 021.rs kaže da podaci iz ambulante govore da je više od 90 odsto novozaraženih nevakcinisano i da među onima koji su oboleli ima dnevno desetak ili više teže obolelih pacijenata koji moraju da idu u Kovid bolnicu na Mišeluku. On objašnjava i da preostalih osam, devet odsto zaraženih, koji su vakcinisani, nemaju teže simptome i zato ponovo apeluje na građane da se vakcinišu.
 
Podaci Doma zdravlja su da je u Novom Sadu dve doze primilo oko 170.000 građana, a tri doze 18.300 ljudi. Vakcinalni punktovi u ambulanti na Novom naselju i TC Promenada rade svaki dan od ujutru do uveče, dok ambulanta "Jugovićevo" na Detelinari radi tokom popodneva. Vakcinalni autobus se uglavnom nalazi kao ispomoć na Novom naselju, a još se čeka na otvaranje dodatnih vakcinalnih punktova u Apolo centru i Veterniku.
 
Vukas za 021.rs navodi da imaju dovoljne količine Sinofarm i Fajzer vakcine za sve doze, kao i nešto doza Astrazeneke, da se očekuju nove količine Sputnjik V vakcine, a uskoro stižu i prve doze Moderne.
 
On kaže i da dnevno daju od 1.200 do 1.500 vakcina, da se beleži blago povećanje davanja prve doze, što je uticaj poslednjeg talasa zaraze, ali da je to i dalje daleko manje nego proletos. 
  • ja

    13.09.2021 15:43
    deca
    Ima mnogo više dece zaraženo nego što to iskazuje dnevna statistika, prosto roditelji ih ne vode na testiranje. Vlada mišljenje da deca i kada se zaraze to lako preleže bez posledica.
  • pajo patak

    13.09.2021 14:45
    a ti se Неђељко
    vrati tamo odakle si došao, nemoj da se vakcinišeš, nemoj da čekaš u redu i nemoj da postavljaš bilo kakva pitanja.
  • antivakser

    13.09.2021 14:32
    koRona
    Nevakcinisani ne treba ni da idu u ambulante, nego da se sami leče..pošto ne veruju u vakcine nek traže alternativu
    To važi i za medicinako osoblje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti