FOTO: Nemačke zastave vijore se centralnim bulevarom Novog Sada

Stubovi javne rasvete na Bulevaru Mihajla Pupina ukrašeni su od jutros zastavama Nemačke i Srbije, saznaje 021.rs.
FOTO: Nemačke zastave vijore se centralnim bulevarom Novog Sada
Foto: 021.rs
Zastave se u Novom Sadu nalaze na Bulevaru na kojem se nalazi zgrada Banovine - sedište Vlade Vojvodine i, kako se uverio reporter 021.rs., nema ih ni u jednoj drugoj okolnoj ulici.
 
Iz Gradske uprave nije bilo najave da će se neka novosadska ulica ukrašavati zastavama drugih zemalja.
 
Iako nema zvanične najave, jasno je da su se nemačke i srpske zastave pojavile u sklopu obeležavanja dolaska nemačke premijerke Angele Merkel u Srbiju.
 
 
Naime, u Beogradu su zgrade i mnoge ulice ukrašene nemačkim i srpskim zastavama. Najveća zastava je na Geneks kuli na Novom Beogradu gde visi više desetina njih.
 
Kako je saopšteno, 1.500 zastavica je okačeno na pristupnim saobraćajnicama od Aerodroma "Nikola Tesla" duž autoputa i u reonu Palate Srbija, kao i drugim saobraćajnicima u Beogradu. JKP "Javno osvetljenje" Beograd saopštilo da će tokom večernjih časova Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most biti u bojama nemačke zastave.
 
 
Isto je urađeno i u Nišu, gde je lokalna vlast navela da je to urađeno u čast nemačke kancelarke i jer je "Predsednik Aleksandar Vučić više puta isticao ogromnu pomoć Angele Merkel 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji zbog migranata i njenoj podršci Berlinskom procesu. Veliku podršku Srbija je imala od strane Angele Merkel i njene vlade i u podsticanju investitora da dođu u Srbiju".
  • Baryak

    15.09.2021 16:49
    Rezonovanje
    Baš me zanima kako će izgledati Bulevar kada Edi Rama bude skoknuo u posetu kod pajtosa Beograd...
  • Tja

    14.09.2021 20:23
    I oni znaju, što se više lože, to je bljutavije. Ljudi jednostavno nemaju ukusa. Čizmolisci.
  • More

    14.09.2021 19:08
    More
    More cutite sa glupim komentarima! Nemoj dase Nemci zainate i sve nam oduzmu! Sve sto je napravljeno je na njihovoh zemlji! Pacete ostati i bez stanova po raznim naseljima! Ako neverujete idite di Beca i Istanbula da vidite koje sve vlasnik! Srbija vam je od Raske do BG ostalo je sve iznudjeno a dokle ce tako biti...kako je krenulo sve cenas ekonomski iseliti vlo brzo! Mismo saka jada toliko nas ima da nemozemo ni rucak daim posolimo! More cutite da nepicnu da biju....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti