FOTO: Ne, trobojkama na Limanu nisu dodate afere vlasti

Slike trobojke oslikane na fasadi zgrade na Limanu, koja je dopunjena logoima pojedinih kompanija koje se spominju u kontekstu afera aktuelne vlasti, proširile su se internetom tokom vikenda.
FOTO: Ne, trobojkama na Limanu nisu dodate afere vlasti
Foto: 021.rs
Na crveno-plavo-belom zidu dodati su logoi "Krušika", "Jovanjice" i PKB-a. Ove tri kompanije pominju se i u kontekstu afera koje su se dogodile tokom mandata aktuelne vlasti - "Krušik" i trgovina oružjem, "Jovanjica" i plantaža marihuane, te urušavanje i privatizacija PKB-a.
 
Fotošopirani zid zgrade u kojoj je smešten "Poslovni prostor" na Tviteru je podelio korisnik "AntiBeListic", a ima gotovo 2.500 lajkova, više od 300 ritvitova i 70 "citiranja" tvita. 
 
I dok su neki shvatili da je u pitanju fotošop, pojedini korisnici su se pitali da li je "to stvarno" ili je u pitanju montaža, dok su neki razumeli da su detalji zaista dodati, pa su čestitali "majstorima".
 
 
 Foto: AntiBeListic/Tviter
 
Tekst na osnovu tvita napisao je opozicioni portal Direktno, poručujući da su zidovima "dodate afere po kojima je Srpska napredna stranka poznata", ne navodeći da je u pitanju foto-montaža. Tekst "SNS afere 'krase' zidove Novog Sada" na Fejsbuku je lajkovalo više od 350 korisnika ove društvene mreže.
 
Iako se na osnovu samih fotografija sa društvenih mreža može videti da je u pitanju foto-montaža, reporter 021.rs je posetio ovu lokaciju kako bi proverio da li je bilo nekih promena na zidu. Međutim, trobojka oslikana tokom noći ostala je netaknuta.
 
  
 
Trobojke na Limanu počele su naprasno da se pojavljuju tokom noći, u drugoj polovini avgusta. Duž Ulice Narodnog fronta oslikan je veliki broj trobojki na fasadama zgrada, a stanari pojedinih zgrada su potvrdili da nikome nisu davali dozvolu za oslikavanje. 
 
Pojava trobojki u delu grada u kojem su na izborima za savete mesnih zajednica slavili nestranački kandidati izazvala je pažnju javnosti i veliki broj komentara. Opozicija je optužila Srpsku naprednu stranku da su organizovali oslikavanje trobojki kako bi zastrašili "neposlušne građane", dok su u vladajućoj partiji odbacili te optužbe. 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je zabrinut da nekome smetaju trobojke, poručujući onima koji su nezadovoljni time da mogu i njega da prijave.
 
Savet Mesne zajednice Liman 3 uputio je Gradu Novom Sadu i policijskoj upravi prijavu po pritužbi građana zbog oslikanih trobojki na fasadama zgrada u ovom delu grada. Oni zahtevaju da se fasade vrate u prvobitno stanje, a da vandali budu pronađeni i kažnjeni. Savet MZ Liman 3 je istakao zastavu Srbije ispred svojih prostorija, poručivši da je zastava konačno "tamo gde treba da bude".
  • Gasha

    14.09.2021 20:03
    dodatak
    Danas se pojavila stvarna, nefotošopirana varijanta!
    Eto novog posla za molere.

  • Svi

    14.09.2021 15:34
    Nije problem u zastavama, nego je problem u privatnoj svojini koji cak ni vi ne biste voleli da vam neko farba nocu.....
    Nemam problem sa drzavnim obelezjima.
    Imam problem kada likovi koji su za sve osim za Srbiju to rade. Na to mislim sve koji su bili na vlasti poslednjih 30god.
    A vis sto prozivate po Vojvodini za nemce i ostale narode....
    Cek svi ste u Najku- Amerika, svi hocete mecke, bmw, audi, vw-Nemacka.
    Pa sto niste u opancima kad vam je toliko stalo do srpskog indentiteta.
  • Nemanja

    14.09.2021 14:28
    Liman
    Ispisane su sada i zaista, stub kod banke i dr Techna na Park Citiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti