FOTO: Demolirano vozilo Društva za zaštitu i proučavanje ptica u Novom Sadu, boraca protiv krivolova

Terenski automobil Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije demoliran je prošle subote, saopštilo je ovo udruženje.
Na parkiranom vozilu razbijeno je staklo, a očevici kažu da su videli dvojicu maskiranih muškaraca s palicama kako razbijaju staklo i potom beže.
 
Pritom druga vozila na parkingu nisu oštećena. 
 
Policija je u nedelju obavila uviđaj, prikupila dokaze i izjave.
 
"Imamo razloga da verujemo da ovaj kukavički napad ima veze sa našom beskompromisnom borbom protiv krivolova ptica. Institucije pozivamo da hitno reaguju i pronađu počinioce, te da nam garantuju bezbednost", poručuju u Društvu.
 
Kako dodaju aktivisti, ovakvi i slični napadi neće ih sprečiti da se bore za dobrobit ptica, prirode i ljudi.
 
Inače, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je najaktivnije udruženje građana u Srbiji koje se godinama zalaže za dobrobit ptica i ostalog živog sveta. Okupljaju kako ljubitelje ptica, tako i stručnjake poput ornitologa.
 
 
Godinama otkrivaju slučajeve krivolova i drugih krivičnih dela u vezi sa prirodom, alarmiraju nadležne organe i prate istrage, realizuju međugranične projekte i učestvuju u širim koalicijama za zaštitu životne sredine.
  • Ns

    16.09.2021 20:42
    Sami su to uradili
    Sami su to uradili
  • Misko

    14.09.2021 12:56
    Krade se i unistava sve sto raste, pliva, gmize, leti, hoda,......... kako kaze jedan nas mislilac "Pa sta" , nasa politika je 100 za jednoga.
  • Zju

    14.09.2021 12:50
    Retardirani botovi su tu, sve jasno. Neki njihov bahati g----r. I ja budala, drugačiji i ne postoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti