Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

Komisija za zaštitu konkurencije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv privrednog društva "MAT-Real Estate" iz Novog Sada.
Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića
Foto: 021.rs
Kako piše Nova ekonomija, postupak je pokrenut zbog toga što je ova kompanija kupila akcionarsko društvo "Radijator" koje je bilo u stečaju, a da prethodno nije zatražila odobrenje Komisije.
 
Firma "MAT-Estate" nalazi se u vlasništvu Petra Matijevića (70 odsto) i Zore Matijević (30 odsto) i registrovana je za upravljanje nekretninama za naknadu.
 
Za istu delatnost sada je registrovano i preduzeće "Radijator" koje se ranije bavilo proizvodnjom kotlova i radijatora za centralno grejanje. 
 
U Rešenju objavljenom na sajtu Agencije 31. avgusta upisano je da celokupno vlasništvo nad "Radijatorom", koje je do tada bilo u akcijskom kapitalu, prelazi u ruke kompanije "MAT-Real Estate".
 
Firma "MAT-Real Estate" je u junu 2021. godine, kako je objavio 021, kupila autobusku stanicu ATP Vojvodina koja, od kada je izgrađena, nikada nije služila svojoj nameni.
 
U novembru 2020. godine Petar Matijević je kupio imovinu na beogradskom Savskom nasipu koja je pripadala građevinskoj firmi Rad International. 
 
Biznismen Petar Matijević u vlasništvu je Industrije mesa "Matijević", kao i firmi "MPZ-Agrar" i "MPZ Agrar dva" koje su registrovane za gajenje žita i koje u svom vlasništvu imaju niz drugih poljoprivrednih preduzeća iz Vojvodine. Posredstvom firmi koje ima u vlasništvu, Matijević upravlja i brojnim drugim firmama koje se bave nekretninama, štampom, tehničkim ispitivanjem i slično. Vodeći je zemljoposednik u Srbiji.
  • Rodoljub

    17.09.2021 08:30
    Ako kapitalizam vec dozvoljava da neko ima toliko mnogo, bolje je za nas da to bude Petar nego Jeff ili Bill ;). A g. Matijevic bi mogao da izdvoji malo vremena i novca da pomogne ljudima na Suvoj planini da im stoka ne pocrkava. Red je pomoci kada ste u mogucnosti...
  • Dr

    14.09.2021 18:38
    Drage komšije
    Neradnici ljubomorni koji gledaju šta Matijević radi,svoju dedovinu zapustili,jedva čekaju da im neko umre,da naslede i ne radeći ništa žive od rentiranja nasledstva.
    Sram vas bilo ugledajte se na vredne ljude koji su došli ovde,plaćali kirije,plaćali sve i svakom, digli se iz pepela,nanovo stvorili dom,radili najcrnje i najgore poslove koje vi što jedva čekate da vam tata umre ni u snu ne bi prihvatili.
    Od takvih treba da učite.
    A g.Matijevića iz zavisti niste mogli gledati i kad je imao samo 1 mesaru u Futoškoj ulici,a kamoli sada kad ima dvesto jednu.
    E moji momci...
  • pajo patak

    14.09.2021 18:37
    odjednom botovi
    zna se odakle parizer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.