VIDEO: Gde se vozi bicikl?

Stiže nova lekcija direktno iz Biciklograda.
VIDEO: Gde se vozi bicikl?
Foto: 021.rs
Još jedna važna lekcija koju smo naučili od Zozona i njegove bici bande je da je za bezbednost dece u saobraćaju najvažnije da se pridržavaju pravila, pa tako oni mlađi od 12 godina samostalno smeju da voze samo po zonama smanjenog saobraćaja.
 
Kako da se bezbedno vozite do škole, saznajte u desetoj epizodi.
 
 
Zajednički projekat kompanije Mercator-S kroz brend IDEA i Novosadske biciklističke inicijative nastao je sa idejom da se kroz niz aktivnosti unaprede uslovi i aktivnosti za biciklističku zajednicu u Novom Sadu. 
 
Kroz podršku projektu Biciklograd, kompanije Mercator-S i brend IDEA postali su partner Novosadske biciklističke inicijative, a kao najznačajniji projekat izdvajaju serijal edukativnih sadržaja "Bezbednost dece u saobraćaju".
 
Kroz deset kratkih, zabavnih i poučnih videa, Zoran Tegeltija, poznati novosadski umetnik i biciklista, zajedno sa novosadskim školarcima i volonterima Novosadske biciklističke inicijative, se voza kroz grad i rešava češte dileme sa kojima se suočavaju najmlađi učesnici saobraćaja.
 
Teme kojima se epizode bave su: kako se pravilno parkira bicikl, kako se postavlja sedište i kako se bira odgovarajuće sedište, kako se vozi uz brdo, a kako niz brdo, kako da izaberemo pravi bicikl, kako se uči vožnja, gde se vozi bicikl i mnoge druge teme.
  • dz0

    15.09.2021 13:17
    Cuj projekat, partnerstvo?! To se napravi video na youtube i ne kosta nikog nista. Inicijativa za trazenje rupe na saksiji. Bajs postoji i vozi se vekovima.
  • rekreativac

    15.09.2021 08:27
    Mentalni sklop
    Vozim i auto i bicikl. Iz netolerantnosti prema biciklistima se vidi mentalni sklop ljudi. To su isti ti koji parkiraju po biciklistickim stazama svoja vozila, izlecu na biciklisticku stazu da ni ne gledaju, šetaju se, i telefoniraju na istoj. Video bih vas u npr. Holandiji da to radite, a isti ti kukaju za evropskom unijom. Kada predjete granicu znate da pazite, jel se plašite da će vas odrati za kaznu.
  • Vlada

    15.09.2021 00:51
    @gradjaninX

    E sad smo došli do suštine - takve grize što se neko vozi jeftino, dok njega deru kao majmuna. Samo si se malo zeznuo, mi imamo ista prava na putu, jedino što ti plaćaš za privilegiju da zagađuješ sredinu i sediš ko debela trutina dok drugi verglaju pedale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti