FOTO: Stanovnici Klise mesec i po dana čekaju na zamenu ukradenog poklopca šahta

Stanovnici Ulice despota Uglješe mesec i po dana čekaju da gradske službe zamene veliki ukradeni poklopac od šahta kanalizacije i tako osiguraju da nema opasnosti da neko upadne u neobeleženu rupu.
FOTO: Stanovnici Klise mesec i po dana čekaju na zamenu ukradenog poklopca šahta
Foto: 021.rs
Klisani za 021.rs pričaju da ne mogu da shvate kako je moguće da i pored prijave policiji i drugim gradskim službama ni posle više nedelja niko nije došao da postavi novi poklopac ili obezbedi betonsku rupu iz koje vire električne i druge instalacije.
 
"Pre mesec i više dana je ukraden poklopac sa tog šahta koji je sagrađen prošle godine. To nije mali poklopac, nego baš velik, i nije to mogla samo jedna osoba da odnese. Kada se to desilo, istog jutra su komšije prijavile policiji i oni su došli i napravili zapisnik. Od kako su policajci otišli niko se nije pojavio i rupa stoji otvorena bez poklopca. Nije stavljena ni neka tabla upozorenja, a stalno neko tuda prolazi, nemali broj dece ima i u ovoj i okolnim ulicama. Komšije su opet zvale policiju, pa inspekciju, kao i 'Vodovod i knalizaciju', ali i dalje ništa. Rupa je ogromna i ako neko upadne može ozbiljno da se povredi", kaže jedna od stanarki Ulice Despota Uglješe.
 
Ona je za 021.rs ispričala i da su se komšije proteklih dana okupljale kod rupe i razgovarale šta da rade kako bi urgirali da gradske službe reaguju. 
 
 
U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za 021.rs navode da će šteta biti sanirana i stavljen novi poklopac, ali nisu precizirali kada će se to desiti.
 
"Došlo je do devastiranja crpnih stanica, odnosno od strane NN lica ukradeni su poklopci i oštećeni razvodni ormari, o čemu je obaveštena policija. Na osnovu policijskog zapisnika i inspekcijskog naloga, ova Uprava preduzeće potrebne mere kako bi se pričinjena šteta sanirala i postavili novi poklopci, da ne bi bila ugrožena bezbednost građana", naveli su iz UGZI-ja.
 
Dodajmo i da su povodom vlasništva nad ovim šahtom, tj. crpnom stanicom u ovoj gradskoj upravi naveli da se još uvek sređuje dokumentacija nakon završetka radova. Za 021.rs su rekli da je objekat sagrađen u sklopu izgradnje dva kilometra kanalizacije sliva "Baje Pivljanina", što je podrazumevalo radove u 11 ulica i gradnju tri crpne stanice. Ovi radovi su završeni u februaru.
 
Navode da je trenutno u toku procedura tehničkog pregleda nakon čega će se pristupiti ishodovanju upotrebne dozvole za novoizgrađeni objekat kanalizacije i isti će biti predat krajnjem korisniku, a to je JKP "Vodovod i kanalizacija".  
  • rodjo

    20.09.2021 09:20
    samo
    radi istinitosti informacije, ulica Despota Ugljese ,ne nalazi se na teritoriji MZ Klisa, vec na Vidovdanskom naselju, samo da se zna...ali ko je ukrao saht ? verujte mi 100% sam siguran, da su to njihove komsije iz nanajbliže okoline
  • Mita

    17.09.2021 12:33
    sta reci na ovo...nakon MESEC I PO dana sirom otvorene rupe 2x2 metra dubine nekoliko metara oni kazu novinaru:
    "na osnovu policijskog zapisnika i inspekcijskog naloga, ova Uprava preduzeće potrebne mere kako bi se pričinjena šteta sanirala i postavili novi poklopci, da ne bi bila ugrožena bezbednost građana"
    eeeej zemljo medj otvorenim sahtovima....
  • Tanja

    17.09.2021 09:07
    Krađa
    Opasno se krade na Klisi, Slanoj bari. Nama je pre par dana nestao poklopac od šahta u dvorištu. Kome da se žalimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti