Kako bi službe reagovale u slučaju najveće katastrofe u NIS-u? Novosađani će videti u oktobru

Najveća vežba zaštite i spasavanja do sada u Novom Sadu, pod nazivom "Sistem 2021", biće organizovana u oktobru.
Kako bi službe reagovale u slučaju najveće katastrofe u NIS-u? Novosađani će videti u oktobru
Foto: 021.rs
Građani će imati priliku da vide kako bi službe reagovale da se desi najveća katastrofa - tehničko-tehnološka nesreća u kompleksu NIS-a  u Novom Sadu.
 
Kako je objašnjeno, reč je o situaciji procenjenoj kao najvećem riziku po grad.
 
To je rečeno na današnjem sastanku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa pomoćnikom načelnika Sektora za vanredne situacije Draganom Cvetićaninom, načelnikom Uprave za upravljenje rizikom u Sektoru za vanredne situacije Živkom Babovićem, načelnikom Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Goranom Nikolićem i zamenikom načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Ivanom Radisavljevićem.
 
"Zato u oktobru očekuje da vidite kako bi naše službe reagovale da se desi najveća katastrofa - tehničko-tehnološka nesreća u kompleksu NIS ad Novi Sad. Svi ćemo se uskoro uveriti da bi ta katastrofa bila brzo sanirana i da su naše službe na visini zadatka", navodi se na gradonačelnikovom Fejsbuk profilu.
  • Aleksa

    16.09.2021 16:32
    Vidjeno za vreme bombardovanja...

    Bolje bi bilo da kontrolisete gde se i koliko prodaju pirotehnicka sredstva, svaka budala svaki dan vikenda na ribarcu i po kafanama mora da ima vatromet, čak i u najtoplijim letnjim mesecima kad je sve suvo... To bi već bio pravi problem, ako se ribarac ili slično zapali.
  • rafinerac

    16.09.2021 13:31
    Ju, ju, ju...
    Junačine Vučevićeve!
    Vežbaće u Rafineriji u kojoj nije u funkciji (ne radi) ni jedan proizvodni pogon koji jedino može ozbiljnije da bude potencijalno opasan. (Otvoreni plamen, visoki pritisci, otrovni gasovi i katalizatori).
    Pogoni Uljara 1 i 2 ni Goriva 1 i 2. su odavno "ugašeni".
    Istina je da radi punionica ulja i aditiva (koliko-toliko) i da je rezervoarski prostor zauzet (ispunjen) derivatima nafte.
    No kada su vatrogasci RNS, ipak, izlazili na kraj sa više komada (istovremeno) zapaljenih rezervoara, oštećenih BOMBARDOVANJEM i RAKETIRANJEM, i pod pretnjom napada iz vazduha, gašenje u mirnodopsko vreme je "mačiji kašalj" u odnosu na '99-tu.
    Dakle u pitanju je gromopucateljna predstava samoreklamiranja aktuelne vlasti.


  • Marić Predrag

    16.09.2021 12:46
    Naš kadar je izuzetno obučen. Imamo totalno drugačiju taktiku gašenja od drugih vatrogasca i vanredno-situacionih učesnika. Šta god bilo, mi smo tu, ali : neće to nama da se desi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti