Novosadski advokati pružaju usluge po upola manjoj tarifi kako bi pomogli svom kolegi

Advokatska komora Vojvodine od ponedeljka pruža pravne usluge građanima po duplo nižoj tarifi, a sav prikupljen novac će ići u fond za lečenje mladog kolege Milenka Jovina.
Novosadski advokati pružaju usluge po upola manjoj tarifi kako bi pomogli svom kolegi
Foto: 021.rs
Jovin boluje od akutne limfoblastne leukemije i potrebno mu je oko 200.000 evra za lečenje. Pored ličnih donacija i donacija iz same AKV, njegove kolege će svakodnevno dežurati u prostorijama komore i primati građane. 
 
"Svakog radnog dana, u period od 14 do 16 časova, par kolega će dežurati u prostorijama AKV gde će odgovarati na telefonske pozive, mejlove i primati klijente koji dođu lično. Do sada se za dežurstvo prijavilo više od 40 advokata koji će u tom intervalu biti dostupni građanima", kažu iz AKV, napominjući da će pravne usluge naplaćivati upola manje od propisanog cenovnika, kako bi izašli građanima u susret, ali i obezbedili što više novca za lečenje. 
 
Kako objašnjavaju u Komori, građani mogu svakog dana od 14 do 16 časova doći lično u njihove prostorije u Zmaj Jovinoj 20/1 ili se javiti na broj telefona 064 315 8123. Takođe, mogu im se obratiti i mejlom na adresu humanitarnaakcijaakv@gmail.com.
 
Za klijente koji dolaze lično obezbeđena je kutija za donacije, dok će onima koji savet zatraže telefonom ili mejlom savet biti dat nakon što pošalju sliku ili sken uplatnice kao dokaz uplate na račun Fondacije Budi human, za Milenka Jovina.
 
U Komori napominju da će akcija trajati sve dok se ne prikupe potrebna sredstva za Milenkovo lečenje.
  • Mile

    16.09.2021 14:51
    Uplate prema prometu !
    Na prvom mestu su advokati-izvrsitelji. Oni ubiraju enormne prihode i logicno je da se pokazu kao drustveno odgovorni. Zatim advokati-notari pa tek onda svi ostali advokati. Bilo bi logicno da advokati tuze fond za zdravstvo, sto ne reaguje. Cemu tolike silne uplate za zdravstvo, kada svakodnevno sakupljamo novac za lecenje?
  • Gradjanin

    16.09.2021 14:43
    Notari pridruzite se.
  • Saša

    16.09.2021 14:09
    Advokati
    Očekujem da najviše daju Vučević i Aleksić, koji zastupaju javna preduzeća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti