Skupština grada dobija dva nova lifta: Postojeći ne staju na svakom spratu

Lokalna uprava će zameniti dva postojeća lifta u Skupštini grada, a za te radove planirano je da se izdvoji 8,3 miliona dinara bez PDV-a.
Skupština grada dobija dva nova lifta: Postojeći ne staju na svakom spratu
Foto: 021.rs
Tender za izvođače radova je raspisala Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove, a rok za dostavljanje ponuda je 23. septembar. 
 
Kao razlog za zamenu liftova u gradskom parlamentu se navodi da postojeći liftovi imaju učestale zastoje, odnosno liftovi ne staju na svakom spratu jer nedostaju određeni zamenski elektronski elementi.
 
Zanimljivo je i da se navodi da godina proizvodnje i montaža postojećih liftova nije poznata, jer taj podatak ne postoji, a nema ni relevantne tehničke dokumentacije. 
 
Ono što je poznato je da je ova zgrada sagrađena u periodu između 1958. i 1960. godine, a sadašnji liftovi su bili bar jednom popravljani ili menjana spoljna vrata jer svako ko je bio u Skupštini može da posvedoči da liftovi spolja liče na modernije liftove iz poslednjih par decenija. 
  • Miroslav

    17.09.2021 15:10
    Prioriteti...
    Infektivna klinika u Novom Sadu nema lift! Potrebna su dva coveka da prenesu pacijenta na nosilima gore dole- zamislite koliko puta u toku dana. Ali dobro, bitno da u gradskom parlamentu lift ne staje na SVAKOM spratu, to nam je svima prioritet.
  • /

    17.09.2021 14:56
    /
    i lift su pokvarili
  • Mile rent-a mozak

    17.09.2021 12:08
    Malo organizacije nije na odmet : - botove stavite na poslednji sprat, em su mladi, em su glupi, em ništa ne rade, i štede na teretani; - odbornike skupštine i članove veća na pretposlednji, mogu peške da se popnu tih 5x godišnje; - gradonačelnika i svitu savetnika, sekretarica i navijače na sprat ( da mogu da iskoče kroz prozor u slučaju vanredne situacije) ;- i na kraju stranačke prostorije, gradski odbor... u prizemlje, pored blagajne, kafe kuvarice i obezbeđenja. Na lift staviti oznaku : U Kvaru. Može ista oznaka i na ulazu u zgradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti