FOTO, VIDEO: Vatrogasci sa Novosađanima proslavili svoj dan, uskoro dobijaju stanicu u Futogu

Novosadski vatrogasci će do kraja godine dobiti stanicu u Futogu koja će prvenstveno služiti za intervencije u zapadnom delu Novog Sada.
FOTO, VIDEO: Vatrogasci sa Novosađanima proslavili svoj dan, uskoro dobijaju stanicu u Futogu
Foto: 021.rs
Otvaranje ove ispostave u Futogu će biti prvi put posle više od sto godina da Novi Sad dobija prostor za profesionalne vatrogasce koji su u Vatrogasnom domu u Jovana Subotića smešteni još od kraja 19. veka dok je grad imao oko 25.000 stanovnika, a danas ima više od 400.000 žitelja.
 
Zamenik načelnika sektora za vanredne situacije u Novom Sadu Ivan Radisavljević kaže da ova nova stanica ne znači i veći broj zaposlenih, jer će i dalje imati 104 vatrogasca za ceo grad, već će postojeći samo biti preraspoređeni na dve lokacije. Ipak, kako je dodao, očekuju da će u narednom periodu biti još zapošljavanja.
 
"Pri kraju je realizacija nove vatrogasne jedinice u Futogu koje će faktički rasteretiti jedinicu u Novom Sadu. Ovim će se povećati bezbednost Futoga, Veternika, Begeča i poteza između Futoga i Bačke Palanke", kaže Radisavljević.
 
On se zahvalio Gradu Novom Sadu na pomoći da se sredi ova nova ispostava. 
 
 
Radisavljević je na obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije na Trgu slobode izjavio i da lokalna vlast pomaže i na projektu izgradnje regionalnog centra koji će biti i stanica za vatrogasce, ali i mesto za obuku pripadnika ove interventne službe iz cele Vojvodine. Ova stanica treba da bude izgrađena na mestu nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu, odnosno pored nedavno otvorenog Lidla. Centar će biti na 20.000 kvadrata i imaće svu neophodnu opremu za obuku vatrogasaca.
 
Govoreći o ovogodišnjem radu profesionalnih vatrogasaca u Novom Sadu, komandant jedinice Stojan Milovac naveo je da su od početka godine na području Južnobačkog okruga imali oko 2.000 intervencija. Prema njegovim rečima, ovo je, kada se pogleda višegodišnja statistika, godišnji prosek i nema skoka u broju požara ili drugih intervencija. Ipak, kako je pojasnio, sledi jesen kada ima dosta otvorenih požara na njivama i nadaju se da građani neće paliti strnjišta.
 
 
Kažimo i da je podvodom Dana Sektora za vanredne situacije na Trgu slobode održana prezentacija opreme koju koriste vatrogasci-spasioci. Vatrogasci su se družili sa građanima, a najzainteresovaniji za ovu prezentaciju i druženje bili su novosadski mališani koji su se posebno oduševili što su mogli da pričaju sa vatrogascima, koji su im delili i knjižice sa savetima kako se zaštititi od požara i drugih elementarnih nepogoda. 
  • Sremac

    17.09.2021 15:35
    Sremska Kamenica
    Kad će Sremska Kamenica dobiti vatrogasnu stanicu?
  • Dragan

    17.09.2021 15:24
    Ah
    Samo režimski mediji šire laži vlasti.
  • Zos

    17.09.2021 13:46
    Već nekoliko godina unazad u Futogu imaju stanicu. Preuzeli su DVD Futog, hoće li još negde imati stanicu, ili će je po drugi put preuzimati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti