DDOR Olimpijska staza stigla u Novi Sad

Peta DDOR Olimpijska staza počela je danas u Novom Sadu.
DDOR Olimpijska staza stigla u Novi Sad
Foto: 021.rs
DDOR Olimpijsku stazu organizuju Olimpijski komitet Srbije i kompanija DDOR osiguranje, uz podršku Grada Novog Sada.
 
DDOR Olimpijska staza ima za cilj promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Kroz edukaciju dece, roditelja i čitave zajednice, DDOR Olimpijska staza će približiti olimpizam i olimpijske simbole svim učesnicima.  
 
Mališani iz Novog Sada će biti u prilici da nauče nešto više o istoriji Olimpijskih igara, uspesima naših Olimpijaca i da se kroz promociju fizičke aktivnosti uključe u sportske aktivnosti koje će ih možda jednog dana odvesti i na Olimpijske igre. 
 
Basketaš koji je ove godine doneo olimpijsku medalju u Novi Sad, Dušan Domović Bulut, kaže da su ovakvi događaji važni kako bi se dečaci i devojčice učili značaju fizičke kulture. 
 
"Izuzetno je važno da dečaci i devojčice uče od malih nogu značaj fizičke kulture, ali i sistem vrednosti koji pruža sport. Još jedna veoma važna stvar koju će osetiti tokom života je podrška svojih najbližih, porodice, a kada se popnete na profesionalne vode, kao što sam ja, podrška ministarstva i sponzora koje imate iza vas", poručuje Bulut.
 
  
 
Osim organizovanja DDOR Olimpijske staze, ova kompanija će donirati i sportsku opremu za deset škola u Novom Sadu i okolini, poručuje predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđo Markeđani.
 
"Moja kompanija, DDOR osiguranje, deo Unipol grupe iz Italije, iskreno veruje u društvenu odgovornost. Zbog toga pružamo podršku projektima iz kulture, umetnosti i sporta. Partner sa kojim imamo izuzetnu saradnju jeste Olimpijski komitet Srbije, koji nam je dao mogućnost da olimpijske vrednosti u koje verujemo i koje nosimo i mi u DDOR-u, zajedno promovišemo. Iskreno verujem da će i danas u našem gradu, Novom Sadu, još mnogo dece, porodica i pojedinaca, stupiti u naše zajedničke kruge. Danas ćemo sportskom opremom obradovati deset škola u Novom Sadu i okolini. Nadamo se da će neka od dece iz tih škola krenuti stazom budućih sportskih uspeha Srbije i doneti nam olimpijske medalje", zaključuje Markeđani.
 
  
 
Za učesnike DDOR Olimpijske staze obezbeđene su i vredne nagrade u tri različite kategorije: najbolji pojedinac, najbolji par i najbolja ekipa koja može brojati do pet članova.
 
DDOR Olimpijska staza organizovana je već u Vršcu, Užicu, Pirotu i Kragujevcu uz učešće više od 1500 takmičara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti