Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, učestvuju izlagači iz 17 zemalja

Međunarodni sajam poljoprivrede 88. po redu počeo je danas na Novosadskom sajmu, a kapije su otvorene su od 18. do 24. septembra, od 9 do 19 časova.
Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, učestvuju izlagači iz 17 zemalja
Foto: 021.rs
Ministarka Tatjana Matić istakla je da je najveći značaj sajma "prilika da se naši poljoprivredni proizvođači, kao i posetioci, upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji".
 
Ona je ocenila da će Srbija tokom trajanja sajma "sigurno biti centar regiona" kada je reč o poljoprivredi i prehrambenoj industriji, a da najveće zadovoljstvo predstavlja činjenica da se veliki broj kompanija iz regiona i šire na ovom festivalu upoznao sa tržištem Srbije, potpisao prve ugovore i što će se narednih godina godine vraćati u Novi Sad radi učešća i posete Sajmu.
 
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić izrazio je zadovoljstvo što su nakon pauze izazvane pandemijom korona virusa hale Novosadskog sajma ponovo ispunjene štandovima izlagača.
 
"Sajamska industrija je jedna od najviše pogođenih u prethodne dve godine, i radili smo mnogo da nastavimo tamo gde smo stali. Novosadski sajam je uložio velike napore da u vremenu pandemije, prilagodi svoje poslovanje i drago mi je što su uspeli u tome", naveo je on.
 
 Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije održavaju se uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera, a primaće vakcinisane i nevakcinisane posetioce. Vakcinisani će prilikom ulaska prikazivati Digitalni zeleni sertifikat - potvrdu o vakcinaciji. Oni koji nisu vakcinisani u krug Sajma mogu da uđu uz Digitalni zeleni sertifikat - potvrdu o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test koji neće biti dodatno naplaćivan.
 
Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupiće izlagači iz 17 zemalja, koji će predstaviti najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, te oblasti lova i ribolova. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci će imati priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

Teme

sajam
  • www

    20.09.2021 17:36
    Kakav jbt sajam, utakmice, koncertu na OVE cifre najgore u Evropi trenutno... pa jel foteljasima svraka popila ama bas ceo mozak??
  • Baba

    20.09.2021 10:21
    Da li su svi izlagaci, radnici i otvaraci sajma ponelisa sobom potvru da su vakcinisani, negativan PCR test ili drugu neophodnu potvrdu ? Gde se to moze proveriti ? Odn.ko je osoba zaduzena za proveru potvrda osobama koje nisu posetioci? Koja je svrha traziti te potvrde samo od posetilaca sajma?
  • Sremac

    19.09.2021 21:38
    S koca i konopca
    Kad bi sve sabrao i oduzeo, ne bi ostala dva dobra i poštena čoveka na ovoj slici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.