FOTO: Na stotine biciklista u "Kritičnoj masi" na jubileju Novosadske biciklističke inicijative

Novosadska biciklistička inicijativa proslavila je 10. rođendan udruženja nizom događaja namenjenih biciklistima Novog Sada, ali i gostima iz drugih gradova.
U sklopu proslave održana je i Kritična masa, vožnja kroz grad u kojoj je učestvovalo oko 500 biciklista, roleraša, prikolica za decu i monociklista.
 
"Provozali smo se kroz grad i prošli pored biciklističke staze na Futoškom putu i Futoškoj ulici, kako bismo konačno pozdravili radove na jednoj od najgorih staza u Novom Sadu, odnosno proslavili uspeh za koji smo se zalagali svih ovih godina", poručuju u NSBI.
 
Najmlađi su uživali u cirkuskim radionicama, a sav otpad nastao na žurci i proslavi (koju su obeležile torte) odložen je u reciklažne posude udruženja "Čepom do osmeha".
 
Pre početka vožnje organizovana je i tribina "Biciklisti pitaju grad" na kojoj su učestvovali predstavnici raznih gradskih institucija i komunalnih preduzeća koji se bave biciklizmom u Novom Sadu. Inicijativu za ovaj tip događaja pokrenula je od Novosadska biciklistička inicijativa još pre nekoliko godina, a održava se svake godine.
 
 
"Kada smo osnovali NSBI, u Novom Sadu je bilo oko 10.000 biciklista, odnosno 2,5 odsto biciklista učesnika u saobraćaju sa trendom opadanja tog broja. Nakon desetogodišnjeg zalaganja, truda, druženja i vožnje raznih vrednih ljudi iz različitih institucija i nas iz nevladinog sektora, danas imamo više od 40.000 biciklista na ulicama Novog Sada, odnosno više od 10 odsto biciklista učesnika u saobraćaju. Na taj način smanjujemo buku, zagađenje vazduha, potrebe za parkingom, nervozu, a poboljšavamo svoje zdravlje i zdravlje drugih", zaključuju u NSBI.
 
  • Bojan

    20.09.2021 22:37


    Ma da, lete biciklisti 60 na sat, otkud samo 30... E da mi je da znam gde štancuju vas degene koji neumorno lupetate takve gluposti, iz koje li ste rupe samo izgmizali...
  • sns

    19.09.2021 19:44
    Sns zahvaljuje biciklistickoj inicijativi na odlicnoj saradnji sa Gradom i strankom i nadamose da ce tako biti i u buducnosti. Srecan vam rodjendan!
  • Ш

    19.09.2021 18:31
    Када прелазите преко пешачког прелаза,треба да сиђете са бицикла и да се уверите да ли је безбедан прелаз а не да пичите 30 на сат а да притом нисте погледали ни лево ни десно! Морате да поштујете нека правила да би уважили пешачка права! И ви сте учесници у саобраћају,не заборавите то!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti