Stigao ponedeljak da nas izbaci iz takta - šta donosi Novom Sadu?

Stigao je još jedan ponedeljak i pomalo će nas pomeriti.
Stigao ponedeljak da nas izbaci iz takta - šta donosi Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Osim toga što moramo da se odreknemo izležavanja na kauču, krevetu, fotelji, podu, čemu god, donosi i promenu vremena.
 
Radnu nedelju započećemo tmurnijim vremenom i kišom, koja nije mogla da se nasluti baš prethodnih dana. Ali šta je-tu je, što bi se reklo - Another round.
 
Vreme
 
Meteorolozi kažu da nas u ponedeljak očekuje svežije vreme praćeno kišom. Maksimalna temperatura biće 16 stepeni Celzijusa, a minimalna samo tri stepena niža. 
 
Prilična je razlika u temperaturi u odnosu na prethodne dane, tako da nekima ponedeljak možda padne teže nego inače. Uz to, nezaboravite kišobran.
 
Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronično obolele. Oprez se savetuje asmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i pospanost. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.
 
Dobro je znati i...
 
Nova radna nedelja u Novom Sadu zahuktaće se od samog početka.
 
Saobraćaj u delu Kisačke biće zabranjen od ponedeljka, zbog radova na podvožnjaku u Kisačkoj ulici za potrebe izgradnje dvokolosečne pruge Beograd-Stara Pazova-Novi Sad-Subotica-granica. Zabrana će trajati čak šest meseci, a uticaće i na izmenu gradskog saobraćaja. Detaljno pogledajte na OVOM LINKU.
 
Pritisak vode u delovima Veternika i Futoga biće smanjen, sa mogućnošću povremenog prekida. Razlog su radovi na vodovodnoj mreži, koji će se odvijati od 8 do 18 časova.
 
Novosadska toplana počinje izgradnju vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Markovića Kodera 2. Za vreme radova u Ulici Đorđa Markovića Kodera saobraćaj će biti obustavljen, dok se u Ulici Jovana Subotića privremeno zauzima jedna saobraćajna traka uz novoizgrađeni objekat, a saobraćaj će se nesmetano odvijati u oba pravca u preostalim saobraćajnim trakama.
 
Sa rekonstrukcijom vrelovodno priključka počinje se i na "Karađorđu". Privremeno će biti zauzet deo trotoara, s tim da se ne remeti saobraćaj u zoni radova, kod južne tribine.
 
Naravno, nestanci struje. Bez struje će biti delovi Antona Čehova, Resavske, Fruškogorske, Dragiše Brašovana, Sajlova i Veternika
 
Gde ići?
 
Šta nam sada vredi novosadski vašar, kad na njemu više ne peva naš Jašar, pevali su Atheist Rap. U svakom slučaju, sutra možete da iskoristite vreme i posetite Poljoprivredni sajam.
 
Film "Mesar" Kloda Šabrola biće prikazan u Zeninut, u 20 časova.
 
Zbirka pesama "Pušenje korone" Jovana Jakšića biće promovisana u Bulevar Books-u, u 19 sati.
 
Otvaranje izložbe "Smrt vreba" Danijela Babića održaće se u Galeriji SULUV, u 19 časova.
 
Promocija knjige "Stihovne smernice za zdravo odrastanje" Vesne Fekete, organizovaće se u Arhivu Vojvodine, u 20 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti