U ambulanti na Novom naselju svaki dan do 300 pozitivnih na kovid

U Kovid ambulanti na Novom naselju i dalje se svaki dan registruje od 200 do 300 pozitivnih na koronu i za sada nema nagoveštaja da ovaj, poslednji talas epidemije kovida slabi.
U ambulanti na Novom naselju svaki dan do 300 pozitivnih na kovid
Foto: 021.rs
Koordinatorka Kovid ambulante na Novom naselju, doktorka Aleksandra Milinković Lacković, kaže za 021.rs da su u prethodna 24 sata imali nešto više pregleda, što se redovno dešava nakon vikenda, a da je među pregledanima bilo oko 220 pozitivnih na kovid.
 
Ona dodaje da imaju i povećan broj pregleda dece, ali se vidi da najmlađi obolevaju i od drugih bolesti koje imaju simptome slične kovidu, kao što su temperatura, glavobolja i drugo.
 
"Povećan je broj pregleda dece koja dolaze u Kovid ambulantu, nakon što su prethodno bila kod svog izabranog pedijatra. Ipak, nemamo toliko veliki broj pozitivne dece jer vladaju i neki drugi virusi koji liče na kovid. Tako smo u prethodnom danu od 56 testirane dece u 23 slučaja imali pozitivan rezulatat", navodi doktorka.
 
Koordinatorka Kovid ambulante kaže za 021.rs i da za sada nema potrebe da se povećava broj ekipa u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da je i dalje radno vreme od 7 do 22 časa, ali da će ako bude trebalo to biti izmenjeno.
 
Doktorka Milinković Lacković dodaje i da se sada sve više ljudi javlja zbog prekida izolacije, pa savetuje građanima koji duže vreme ne uspevaju da dobiju vezu na telefonski broj 4879-282, da dođu lično na drugi sprat ambulante na Naselju i to lično obave, jer zvanjem na druge brojeve telefona to neće uspeti. 
 
Kažimo i da se u ambulanti na Novom naselju nastavlja vakcinacija. Punktovi u ambulanti na Novom naselju i TC "Promenada" koji rade ceo dan, kao i ambulanta "Jugovićevo" na Detelinari u Tarasa Ševčenka koja radi popodne, nude Fajzerovu i Sinofarmovu vakcinu za sve tri doze, dok Sputnjik V ima samo za trću dozu. 
  • @Marija

    22.09.2021 12:12
    Gospodjo gore pri vrhu stranice imate prostor za kucanje teksta.
    Tu ukucate google.com.
    Otvori vam se novi prostor za kucanje, tu ukucate ključne reči "pulmolog novi sad".
    Otvori vam se čitav niz stranica sa adresama i telefonima, na kojima za sramno male novce (u odnosu na uslugu) možete dobiti pregled specijaliste koji vam treba bez mnogo čekanja.
    Stvarno jel moguće da je toliko komplikovano?
  • Nikola.

    22.09.2021 08:39
    Loša organizacija se svuda vidi, krizni štab i direktori bolnica za godinu dana i devet meseci nisu bili u stanju da zdravstvo spreme na ovaj drugi talas.

  • Blago nama

    21.09.2021 18:06
    Ja ne znam koliko je tesko napraviti punktove za testiranje, da svi koji imaju simptome ili neki razlog zasto se testiraju odrade bez veceg cekanja... pa oni koji su pozitvni idu u kovid ambulante da se lece, a negativni u obican dom zdravlja... ALI NE... prvo cekas xsati da dodjes kod doktora i da bi ti rekao idi da se testiras... ako si je brzi test negativan radi se pcr... koji cekas vise dana... a ako nemas karakteristicne simptome ili ako ne znas da li si imao kontakt sa kovid pozitivnim, ne dobijes nikakvu terapiju... pa ako ti pcr bude pozitivan ides opet u kovid ambulantu na novi krug cekanja, a ako si negativan ides u obican dom zdravlja... WTF?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti