Advokatska komora Vojvodine: Vrhovni kasacioni sud stvorio pravnu nesigurnost

Advokatska komora Vojvodine ocenila je danas da je Vrhovni kasacioni sud napustio svoju ustaljenu praksu i stvorio konfuziju i pravnu nesigurnost.
Advokatska komora Vojvodine: Vrhovni kasacioni sud stvorio pravnu nesigurnost
Foto: Pixabay
"Vrhovni kasacioni sud je izazvao sistemski poremećaj sa negativnim uticajem na garantovana ljudska prava", navodi se u saopštenju AKV.
 
Ističe se da je ovakav pravni stav Vrhovnog kasacionog suda suprotan principu prava na pravično suđenje.
 
Ocenjuje se da stvaranje neujednačene sudske prakse dovodi do stanja pravne nesigurnosti koja negativno utiče na poverenje javnosti u sudski sistem. 
  • Milann

    22.09.2021 23:13
    Svaka Vam cast sto ste zvanicno i jasno stali u odbranu prava gradjana. U stavu AKS vidim tragove prljavog bankarskog lobija.
  • R

    22.09.2021 00:53
    Poverenje javnosti u sudski sistem je ovde izgubljeno jos pre nego sto ste se vi i rodili koji pricate o njemu!
  • 65+

    21.09.2021 23:49
    Poverenje javnosti u sudski sistem je davno izgubljen! Ko ima vise teskih dela i novaca, manja mu je kazna. Ili je uopste nema. A dobro poznati policiji odavno. KUDA IDE OVAJ SVET ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti