Problem sa parkiranjem zbog rova u Ulici braće Dronjak, biće zatrpan narednih dana

Povodom pritužbi građana da nedeljama nakon radova i dalje čekaju da se zatrpa rov u Ulici braće Dronjak, u lokalnoj upravi za 021.rs kažu da će to biti urađeno narednih nekoliko dana.
Problem sa parkiranjem zbog rova u Ulici braće Dronjak, biće zatrpan narednih dana
Foto: 021.rs
Na Novom naselju u Ulici braće Dronjak, prema rečima građana, izvođeni su radovi na infrastrukturi i vrelovodu i završeni su još u drugoj polovini avgusta. Od tada niko nije uklonio rov od oko stotinu metara koji onemogućava korišćenje parkinga i sužava ulicu. 
 
"Nakon zamene cevi, već tri nedelje gradilište stoji nezavršeno, odnosno polovina ulice i parking u dužini skoro 100 metara nije u funkciji. Stanari zgrada nemaju gde da parkiraju automobile, a kada to uspeju na zelenoj površini, dođe pauk i ukloni vozilo, naravno uz kazne. Ulica je jako prometna i već su se dešavale lakše saobraćajne nezgode. Nije jasno zašto Grad ne završava ulicu i parking, šta se čeka? Takođe, nigde nema tabli obaveštenja o radovima i komšije su čule da je navodno rok 6. oktobar", navodi za 021.rs Miroslav,  jedan od stanovnika ovog dela Satelita.
 
Drugi stanovnik, koji se za 021.rs prestavio kao Ivan, kaže da ne uspevaju da saznaju šta se dešava sa radovima u Braće Dronjak od Partizanskih baza do Anđe Ranković.
 
"Već mesec danas radovi stoje, onemogućeno je parkiranje, a i pre toga je postojao problem sa malim brojem parkinga. Već mesec dana se valjamo u prašini i blatu. Radovi su započeti i ne pomeraju se. Ko je odgovoran i kada će se ova tortura nad građanima završiti", pita se Ivan. 
 
U Gradskoj upravi i u Novosadskoj toplani kažu za 021.rs da će narednih dana rov biti zatrpan.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kaže da je na ovoj lokaciji obavljeno raskopavanje saobraćajnih površina za potrebe radova investitora JKP "Novosadska toplana". 
 
"U skladu sa odredbama Odluke o raskopavanju površina javne namene UGZI ima obavezu da, nakon što investitor dostavi pisano obaveštenje o završetku prethodnih radova, izda nalog izvođaču radova, odabranom od strane investitora, za dovođenje raskopanih saobraćajnih površina javne namene u prvobitno ili tehnički ispravno stanje, kao i da vrši nadzor nad ovim radovima. Nakon što je od investitora (Toplana) dobijeno obaveštenje o završetku radova, sa zahtevanim atestima (rezultatima zbijenosti nasutih slojeva), nadzorni organ ove Uprave je dana 21.09.2021. godine uputio nalog za rad na dovođenju raskopanih saobraćajnih površina (kolovoz, parking i trotoar) u tehnički ispravno stanje u Ulici braće Dronjak, od kružnog toka do Ulice Partizanskih baza. Očekujemo da će navedeni radovi biti izvršeni u najkraćem mogućem roku", kažu za 021.rs u ovoj upravi. 
 
U Novosadskoj toplani kažu da su se radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u Ulici braće Dronjak izvodili u okviru radova na mreži duž Futoškog puta od broja 26 do Ulice Anđe Ranković i da su završeni 4. septembra.
 
"Nakon završetka radova se pristupilo dodatnim ispitivanjima zbijenosti na pesku u delu Futoškog puta i Ulice braće Dronjak, a sve u cilju sprečavanja poroznosti i deformacije tla nakon izvedenih završnih radova na vraćanju površine u prvobitno stanje. Radovi na vraćanju saobraćajnih površina u delu ispred objekata Futoški put 26, 32 i 36 započeti su 18. septembra. Predviđenom dinamikom radova na vraćanju saobraćajnih površina u prvobitno stanje, sredinom naredne sedmice biće otpočeti radovi u delu Ulice braće Dronjak",  navode iz Toplane za 021.rs.
 
Iz tog preduzeća se istorvemeno zahvaljuju sugrađanima na strpljenju i razumevanju povodom svih radova koje je Novosadska toplana izvodila tokom građevinske sezone, posebno povodom izmena režima saobraćaja koje su radovi sa sobom nosili.
  • trač

    24.09.2021 19:21
    priča se
    Čuli smo da radinici nisu dobili platu i da štrajkuju.
  • DG

    24.09.2021 08:30
    da vidimo
    Baš da vidimo da li će uraditi kao što su obećali...Sve u svemu, sramota.
  • Sunce

    24.09.2021 08:24
    Bravo za objavljenu vest. Nadamo se da će se stvarno uskoro završiti radovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti