Kisačka će biti zatvorena za saobraćaj mesecima, ali kada - ne zna se tačno

Podvožnjak u Kisačkoj je prohodan nedelju dana nakon najave nadležnih da će deo ove ulice biti zatvoren šest meseci zbog radova.
Kisačka će biti zatvorena za saobraćaj mesecima, ali kada - ne zna se tačno
Foto: 021.rs
Međutim, 021.rs od nadležnih nije uspeo da dobije preciznu informaciju kada će uslediti zatvaranje.
 
Uprkos slanju upita, od zvaničnog investitora "Infrastrukture železnica Srbije", izvođača "RŽD International" nema nikakvih informacija, dok su u Gradskoj upravi za 021.rs dali samo opšti odgovor da će radovi uslediti narednih dana i da će o tome obavestiti javnost.
 
"Svi učesnici ovog značajnog projekta su u koordinaciji sa investitorom, a početak radova se očekuje u narednim danima. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o izmeni režima saobraćaja", stoji u dopisu Grada za 021.rs.
 
Dok se čeka neka zvanična informacija, vozači već danima sa zebnjom šta ih čeka, gužve u saobraćaju ili prolazak, idu ka Kisačkoj ulici i podvožnjaku nedaleko od ugla sa Bulevarom Jaše Tomića, jer su najavljeni radovi zbog rekonstrukcije pruge.
 
Međutim, ništa se ne dešava već danima, osim što je u ponedeljak popodne na kratko došlo do zatvaranja, što je izazvalo potpuni saobraćajni kolaps u ovom delu grada.
 
Na licu mesta, kako se uverila ekipa 021.rs, i dalje nema značajnijeg broja radnika ili građevinskih mašina, mada je već duže vreme poznato da tu treba da uslede radovi jer su skoro svi drugi podvožnjaci ispod pruge na području Novog Sada i okoline obnovljeni i ranije je najavljeno da će do proleća naredne godine konačno ponovo krenuti vozovi. 
 
Podsetimo da je u ranijem saopštenju koji je poslala Gradska uprava još 17. septembra, a potom ga ponovila i 20. septembra, navedeno da će saobraćaj u delu Kisačke biti zabranjen od 20. septembra 2021. do 20. marta 2022. zbog radova na podvožnjaku u Kisačkoj ulici za potrebe izgradnje dvokolosečne pruge Beograd - Stara Pazova - Novi Sad - Subotica - granica.
 
U istom saopštenju je navedeno da autobusi na devet linija javnog prevoza menjaju trasu i idu okolo kroz Temerinsku ulicu. Kako su se reporteri 021.rs uverili, mada je Kisačka i dalje prohodna, autobusi već danima idu izmenjenom trasom, što zbunjuje putnike jer radova - još nema.  
  • ex chapman

    25.09.2021 11:17
    da rezimiramo rezime rezimea
    pruga nece biti pustena ni u ovom najnovije najavljenom roku. a kad ce - 'bićete blagovremeno obavesteni'
    a sta vas se i tice - pa nisu to vase pare ;)
  • Da taj

    24.09.2021 14:37
    A kamere?
    Bitno da su znak postavili za obavezno pravo i desno.. pa iz Partizanske levo svi rizikuju kaznicu na kucnu adresu :/
  • Toma

    24.09.2021 14:09
    6 meseci!!!!
    Ovo Kinezi za jednu noć sreda, daj zovite Kineze, ne maltirajte ljude 6 meseci za tako jednostavan posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti